Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kommunestyremøte

Årets siste møte på onsdag og torsdag

Onsdag 17. og torsdag 18. desember møtes kommunestyrerepresentantene for siste gang i år, og nå skal bl.a. budsjett og økonomiplan vedtas.
Kommunestyret_400x266
Fra kommunestyremøte i oktober.

Årets siste kommunestyremøte har ofte betegnelsen ”budsjettmøte”, og det er ingen tvil om at det er denne saken som får størst oppmerksomhet på desembermøtet. I år kan politikerne glede seg over et budsjettforslag fra formannskapet uten nedskjæringer. Dette skyldes god Nordnorsk politisk jobbing mot sentrale myndigheter som har gitt økonomisk uttelling for en rekke småkommuner, bl.a. Karlsøy. For vår del har de statlige overføringene for 2009 økt med ca 17 mill, men det betyr slett ikke at kommunen er blitt søkkrik. For vi har slitt med svak økonomi og underskudd i regnskapene i en årrekke. Disse underskuddene skal nå betales ned og regningen for årets lønnsoppgjør finansieres. Når disse tingene er gjort opp er det lite igjen til de store utfordringene, men allikevel ser økonomien ut til å være stabilisert og kanskje ser man muligheten til en svak vekst i årene som kommer.

 

Med omtrent dette økonomiske bakteppet skal politikerne nå forholde seg til en rekke saker. Vi tror at spenstige debattobjekter vil bli en evt senking av eiendomsskatten, rassikringen i Vannvåg, og at veglysene bli gjenstand for debatt, nok en gang. Til dette, og mer til, har representantene to dager på seg til å gjøre en mest mulig forsvarlig behandling av viktige saker for Karlsøy kommune.

 

Så får vi se, høre og lese. Sakspapirene ligger  her PDF document ODT document  og i venstremenyen, under Møteplan, og hjemmesiden er tilstede og vil dekke sendingen med tekst og bilder.

Tips en venn  Skriv ut