Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kommunestyremøte

Vinmonopol i butikk

Karlsøy kommune søker Helse- og Omsorgsdepartementet om å få filial for vinmonopol i butikk.
Vinmonopolet 2_200x150

Hanny Ditlefsen (Reinøylista). Hvis Karlsøy skal klare å bygge opp et kommunesenter må det også finnes en del servicetilbud. Mange mener det er for langt å kjøre 7 – 8 mil for å kjøpe en flaske vin, og kjøper da gjerne flere flasker. Det gjør nå i alle fall ikke at det drikkes mindre i kommunen. Hvorfor skal ikke også vi ha et slikt tilbud?

 

Jan Olsen (SV) er overbevist om at økt tilgang gir økte problemer. Vi tilrettelegger for rusbruk men har lite tilbud for å hjelpe de som havner i et rusproblem. Synes ikke a vi skal tilrettelegge for økt rusbruk.

 

Bjørn Lian (Frp). Vi hadde samme debatten i forrige kommunestyre. Tror ikke det går an å bevise om bruken av alkohol øker eller ikke ved å ha en nærhet til et alkoholutsalg.

 

Stig Mork (Ap) vil ikke være enig i at alkohol er et sevicetilbud. Rus er et av de største helseproblemer i Norge.

 

Tom Einar Kristoffersen (Frp). Det kan sies mye om dette, men om den lovlige drikkingen er tilgjengelig blir det mindre av det som evt produseres hjemme, og som også kan være et stort problem.

 

Birger Bull (Kp). Vi kommer ikke alkoholismen mer til livs om vi nekter et vinmonopol i Karlsøy. Et slikt utsalg er det beste redskap for å regulere alkoholforbruket.

 

Freddy Mikkelsen (Sp). Innerst inne er vi sikker enig om at økt tilgjengelighet gir økt forbruk. Men skal vi være en moralsk høyhet over andre steder? 5 mil unna kommunesenteret har vi allverdens mulighet til å kjøpe alkohol. Vi skal være så moralsk her i Karlsøy.

 

Vedtaket:

Karlsøy kommune søker Helse- og Omsorgsdepartementet om å få filial for vinmonopol i butikk.

Tips en venn  Skriv ut