Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
12. mai kl. 19:24

Isskredfare - DÃ¥fjord vest, Steinnesveien

Vi ønsker å informere dere om en betydelig isskredfare i Dåfjord vest, Steinnesveien område. Våre observasjoner har indikert en høy risiko for isras.

clear

Ishavsrøya Troms AS

RingvassRøya AS er blitt en del av Kirkenes Fish AS

Etter en omorganisering i eierstrukturen er RingvassRøya AS i Hessfjord blitt til Ishavsrøya Troms AS. Vi har vært på besøk.
Guro og Jan-Øyvind_400x266
Daglig leder Jan-Øyvind Pedersen og røkter Guro Hansen.
Kirkenes Fish AS eier nå 91% av aksjene, daglig leder Jan-Øyvind Pedersen eier 4,5% og Arnold Jensen (Sjøblink Blokken) eier 4,5%. Ettersom Kirkenes Fish AS også eier Kirkenes Charr AS er den faglige kompetansen i selskapet totalt sett blitt styrket. Daglig leder Jan-Øyvind Pedersen og røkter Guro Hansen viser oss rundt på anlegget. Vi laget reportasje om anlegget også i august 2006, og ser at målsetningen for produksjon i anlegget var satt relativt høyt, med planlagt slakting av 2 tonn to ganger i uken. To år etter er målsetningen den samme, men med en opptrapping fra 500 kg i uken fra uke 40 og så en suksessiv økning til 2 tonn i uken. Etter hvert er det at bedriften håper på en produksjon på hele 4 tonn to ganger på uke. Ganske snart vil bedriften starte etableringen av helt nytt slakteri, enten som nytt bygg i Hessfjord, eller eventuelt i eksisterende bygninger på Hansnes. Slakteriet vil ha behov for tre arbeidsplasser, og i konseptet inngår 30% filetproduksjon. I tillegg vil dagens drift ha behov for en ansatt i tillegg til de to som arbeider ved bedriften i dag. Vi henter kalkulatoren og finner fort ut at dette blir en produksjonsbedrift på Ringvassøya med seks ansatte. Jan-Øyvind er godt fornøyd med å ha fått ny eierstruktur rundt bedriften, og vil nå, i tillegg til å prioritere den daglige driften, starte en prosess med å bygge opp en god bedriftskultur i Ishavsrøya Troms AS. Vi fikk se mange, mange store kar fulle av slakteferdig ishavsrøye. Et imponerende syn og en historie om et aldri så lite gründereventyr, anonymt beliggende i Hessfjord, som er i ferd med å vokse seg stort og skape mange arbeidsplasser i kommunen.
Anlegget_400x266
Produksjonsbygningene.
Røyer_400x266
Røyer 2_400x266
Tips en venn  Skriv ut