Kommunen skal ta i mot rundt 20 flykninger i år og opplever det er et stort trykk på det private leiemarkedet. Kapasiteten på de kommunale boligene er også sprengt. Kommunen vil sende ut brev til registrerte hytteeier i kommunen med en forespørsel om å vurdere å leie ut.

Boligkonsulent Kathrine Kaasbøll Hanssen og flykningekoordinator Jorunn Amundsen i Karlsøy kommune har tro på at det er boligeiere der ute som ønsker å leie ut fritidsboligen eller hytta si. - Vi ønsker å frigjøre de kommunale boligene til vanskeligstilte. Det er mange som trenger tak over hodet, forteller Hanssen. 

Normal standard

Det må være en normal standard på utleieobjektet, og brannsikkerheten og rømningsveier må være på plass. Hanssen trekker frem Husbanken sin standard som en grei pekepinn på hvilken stand boligen bør være i. De som ønsker å leie ut boligen sin trenger kun ta kontakt med kommunen. De tar seg av alt fra kontakt med mulige leietakere, visning og kontrakter. - Vi legger kommunale satser til grunn når vi setter leieprisen, forsikrer Hanssen. 

Boligkonsulenten tipser om boligdugnaden.no, en offentlig veiledning til privatpersoner som skal leie ut, utviklet av Direktoratet for byggkvalitet, husleietvistutvalget og Kommunal- og distriktsdepartementet.

Boligkonsulent Kathrine Kaasbøll Hanssen og flykningekoordinator Jorunn Amundsen håper de får inn flere søknader om utleie av hytter og fritidsboliger. Foto: Stine Rakkenes

Vennlig forespørsel

Flykningekoordinator Jorunn Amundsen sier store deler av kommunen er aktuell å få leie bolig, men det må gå skolebuss dit. - Flykningene er avhengig av å komme seg til Hansnes for å delta i det obligatoriske introduksjonsprogrammet. 

-Det er positivt at det bor folk i husene rundt om i lokalsamfunnene. Kanskje de som har en bolig som ikke blir brukt så mye men står tomt store deler av året synes det er fint at boligen blir passet på? undrer Amundsen. Hun understreker at dette er en vennlig forespørsel om å leie ut, og at ingen skal føle seg tvunget til å leie ut om de ikke ønsker det. 

For å skape litt oppmerksomhet rundt saken er de som inngår leieavtale med kommunen i løpet av februar med i trekningen av gavekort på 5000 kroner fra Matkroken og Spar.

Meld interesse om du er usikker er den klare oppfordringen fra de to. - Om det sitter noen der ute med en fritidsbolig de er usikker på om kan leies ut til oss må de bare melde interesse, oppfordrer de.

Har du plass til overs?

Har du en hytte eller fritidsbolig du ønsker å leie ut? Meld din interesse på https://forms.office.com/e/SNmYhVmkfN og vær med i trekningen av gavekort på 5000 kr hos Spar og Matkroken.