Gjennom EU-prosjektet Agora jobber vi med å få tilbake de store, artsrike tareskogene våre. 50 % av tareskogene langs hele den nordnorske kysten forsvant nemlig på 80-tallet etter en massiv eksplosjon av kråkeboller. I dag er det dessverre nærmest døde områder med «kråkebolleørken» der tareskogene tidligere eksisterte og ga liv til et mangfold av fisk og krepsdyr.

I Toftefjorden ved Rebbenesøya jobber vår samarbeidspartner Pukka Travels nå med å fjerne kråkeboller slik at tareskogen får en sjanse til å vokse tilbake. Men selv om forskning viser at restaurering lønner seg med en faktor på 10 (!) – altså at vi samfunnsøkonomisk får igjen 10 kroner for hver krone vi bruker – koster restaurering penger. Nå har du mulighet til å støtte arbeidet slik at vi forhåpentligvis lykkes med å restaurere hele Toftefjorden!

Karlsøys øyrike er avhengig av tareskogene for å kunne forsyne et mangfold av fugl, fisk og pattedyr med mat og skjul, og den er også en av våre viktigste allierte i kampen mot klimaendringer. Mye er dessverre forvunnet og vårt mål er å gjenopprette og beskytte den. Bli med!

Les mer på Pukka Travels sine nettsider: The Grand Shift - En Ny Front i Vitenskapsbaserte Øko-Restaureringsprosjekter (pukkatravels.com)