Hurtigladeutbyggingen holder ikke tritt med elbilbruken, og derfor ønsker fylkeskommunen å styrke den grønne omstillingen og hensynet til miljøet. Det er mange som har etterlyst ladestasjoner i kommunen og nå blir ønsket oppfylt. Karlsøy kommune skal også dra sin del i det grønne skiftet og fylkeskommunen installerer nå ladestasjon ved Næringslivets hus på Hansnes. Frost graveentreprenør gjennomfører gravearbeidet i november.

– Formålet med prosjektet er å sikre bedre allment tilgjengelig ladeinfrastruktur i områder hvor det ikke er kommersielt grunnlag for slik etablering, sier fylkesråd for samferdsel Agnete Masternes Hanssen (Ap). Ladestasjonen skal være enkel å bruke med flere betalingsmuligheter. Vi ønsker å gjøre det lettere for folk å velge klimavennlig.

Ordfører Mona Benjaminsen forteller at laderne har betydning spesielt for tilreisende, vi imøtekommer et stort behov for gjester, turister, fastboende. - Vi håper vi kan følge på med flere ladestasjoner ellers rundt i kommunen, avslutter Benjaminsen.

Ferdig installerte ladere i et ladehabitat

Supercharge AS leverer ferdig installerte ladere i en konstruksjon (ladehabitat). Konstruksjon er laget med tanke på drift i værutsatte områder, samt en funksjonell utforming som tar hensyn til enkel betjening fra bruker. Ladehabitatet blir sammenstilt i Supercharge lokaler på Randaberg i Rogaland fylke.

Supercharge har egen hjelpesenter som er operativ 24/7 for å bistå kunder dersom det oppstår problem med laderne eller betalingssystemet.

Ladestasjon vil ha samlet ladekapasitet på 322kW installert effekt fordelt på 2 stk. 150kW* DC ladere og 1 stk. AC 22KW. Med dynamisk lastbalansering vil en ha kapasitet på 150kW med 300amp ladekabler på hvert CCS2 uttak. For CHAdeMO uttak vil en ha maksimumlade-effekt på 60kW.

"Det elektriske Troms"

Hurtigladestasjonen er en del av prosjektet «Det elektriske Troms», som er finansiert av Enova, fylkeskommunen og Troms Holding AS. Fylkeskommunen skal også etablere hurtigladere på Sommarøy, Evenskjer, Refsnes og Sørreisa i Troms.