Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Formannskapsmøte

Vedtakene legges ut fortløpende

Formannskapet har brukt formiddagen til å evaluere høstens budsjett og økonomiplanarbeid.

Formannskapsmøte 28 januar 2015_1000x667

Formannskapsdokumentene

 

2/15 EVALUERING BØP- ARBEIDET

I tråd med vedtak i k-styret i mai 2014 ble det prøvd ut en ny arbeidsmodell for BØP-arbeidet med delt prosess. Rådmannen la fram et saldert forslag sist i oktober og så ble det politisk behandling i f-skapet i november og så endelig vedtak i k-styret i desember som før. Formannskapet og rådmannen snakket underveis i fjor om å lage en evaluering i etterkant og det sluttet også kommunestyret seg til i desember. Rådmann og ordfører har derfor avtalt at det settes av tid til dette fram til lunsj i første møte.

Etter en lang og grundig ordveksling ble politikerne enig om at man skal gi den nye modellen en ny sjanse, og gjorde ut fra det dette vedtaket:

Administrasjonen kommer med forslag til planprosess for fremtidig BØP arbeid. Saken legges frem i marsmøtet i formannskapet.

 

3/15 RETNINGSLINJER FOR HANSNES HAVN - GODKJENNING

Forslag til retningslinjer for Hansnes havn ble vedtatt i formannskapets møte 28.05.2014, F.sak 89/14. Det ble foreslått en del endringer på forslaget og disse er ikke helt tydelig. Saken legges derfor fram for formannskapet endelig godkjenning. Retningslinjene sendes også ut til samtlige leietakere i havna og ber om innspill. Eventuelle innspil legges fram til formannskapets møte 28.01.2015.

Saken utsettes 

 

4/15 SØKNAD OM FRITAK FOR LEIE FOR FLYTEBRYGGE - RINGVASSØY OG REINØY FISKARLAG

Nordre Ringvassøy Fiskarlag søkte og inngikk avtale med Karlsøy kommune om å legge ut flytebrygge i Hansnes havn. Skriftlig avtale ble inngått 20.06.2006. Leietiden var satt til 5 år, fra 01.07.2006 – 30.06.2011. Avtalen utløper automatisk ved leietiden slutt.

Leieprisen var satt til kr. 8.000 pr.år, som skulle innbetales i halvårige terminer innen 1.okt. og 1.april. Imidlertid har administrasjonen funnet ut at det aldri har vært innkrevd avgift fra fiskarlaget.

Søknaden kan ikke innvilges, jfr. retningslinjer for Hansnes Havn.

 

5/15 SØKNAD OM KJØP AV TOMT TIL NAUST - GBNR. 44/159

Hansnes Småbåthavn søker om leie/ eventuelt kjøp av tomt til naustet de eier i småbåthavna. Naustet ble kjøpt i 2003 og står på leietomt. Båtforeninga ønsker å få pris på leie eventuelt kjøp av tomta. Tomta er fradelt, har gbnr 44/261 og er på 90 m2.

1. Hansnes Småbåthavn, org.nr 999565441, får kjøpe tomt 90 m2 i småbåthavna gbnr 44/261 for kr 50.000,-.

2. Tilbudet er gyldig fram til 01.03.15, og betaling og overskjøting må skje innen 01.04.15.

 

6/15 REGULERINGSPLAN FOR HYTTEFELT OG RORBUER PÅ GBNR. 11/23, SKOGSFJORD - 2. GANGS BEHANDLING

Tiltakshavere Marit og Fred-Willy Pettersen, eier av gbnr 11/23 Fredheim i Skogsfjord, Ringvassøy, har fått utarbeidet reguleringsplan for eiendommen til fritidsformål/hytter og næringsvirksomhet/turisme.

Karlsøy formannskap godkjenner forslag til reguleringsplan for hyttefelt og rorbuer på eiendommen gbnr. 11/23 i Skogsfjord. Planen omfatter plankart med reguleringsbestemmelser.

Vedtaket er hjemlet i plan- og bygingslovens § 12-10.

Planvedtaket oversendes kommunestyret for sluttbehandling.

 

7/15 KS STRATEGI-DEBATTHEFTET 2015

KS er interessert i medlemmenes synspunkt i forkant av tariffoppgjør og har behov for kommunenes synspunkt på arbeidsgiverpolitikken. KS sender derfor årlig ut et debatthefte med beskrivelse av utfordringer og tema, med noen spørsmål som kommunenes oppfordres til å besvare. KS Troms behandler spørsmålene på sin strategikonferanse den 3. og 4. februar og anmoder kommunene om svar før denne konferansen.

Spørsmål 1: Eventuelt disponible lønnsmidler 2015 gis sentralt.

Spørsmål 2: Det bør innarbeides regningslinjer for å ivareta partenes interesser i prosesser og planer vedr. endring av kommunestruktur.

Spørsmål 3: KS bør bidra til endring av tvistebestemmelsen vedr. forhandlinger om arbeidstidsordning.

Spørsmål 4: KS bør arbeide for å begrense kommunenes kostnadsvekst til pensjon, og at staten i rammeoverføringene kompenserer kostnadsøkningen.

Spørsmål 5: KS kan motivere kommunene til å ha fokus på lederutvikling og legge til rette med lederutviklingsprogrammer. KS kan arbeide med å begrense omfanget av administrative oppgaver, herunder økende rapporteringskrav. KS kan i folkevalgtopplæringen fokusere på samspillet mellom politikk og administrajonen, som ev viktig forutsetning for utøvelse av god ledelse.

 

8/15 SALG AV STAKKVIK GYMBYGG

Stakkvik skole ble nedlagt for noen år siden som følge av lavt elevtall, jfr. kommunestyrets vedtak. Det ble den gang ikke fattet vedtak med hensyn til framtidig disponering av gymnastikksalen og skolebygningene, med unntak av barnehagen som har disponert deler av skolelokalene. Gymnastikkbygget brukes noe i dag av innbyggerne på Reinøya, men det er kommunen som har ansvaret for utgiftene til bygget. Kommunen har i dag utgifter på bygningsmassen, i form av strøm, renhold, vedlikehold og tilsyn.

1. Karlsøy kommune tilbyr bygningen med nødvendige tomtearealer til Stakkvik Idrettslag til en omforenet pris, som skal være betydelig lavere enn markedspris. Kjøperen må i tillegg betale fradelingsomkostninger og kostnader med overskjøting.

2. Det gjennomføres drøftelser med Stakkvik IL, før saken legges fram for endelig behandling i kommunestyret.

3. Hvis det ikke oppnåes enighet med Stakkvik IL så selges bygningen med nødvendige tomtearealer på det åpne marked.

 

9/15 LEIE RL-STASJON PÅ KVALKJEFTEN

Karlsøy kommune overtok for noen år siden Forsvarets linkstasjon/bygning på Kvalkjeften på Vannøya (like ovenfor Vannareid/Burøysund). Eiendommen brukes i dag av flere aktører innenfor kommunikasjon og nødsamband, og det er montert en antennemast like ved bygningen. Bygningen forsynes med strøm via jordkabel fra Vannareid, og det er kommunen som eier jordkabelen og derved har ansvaret for denne ved brudd eller utskifting.

Telenor ønsker nå å forlenge leieavtalen på kommunens bygning/eiendom på Kvalkjeften. Den opprinnelige avtalen gikk ut 16.07.13, og vi har i lang tid vært i drøftelser med Telenor om leieprisen.

Rådmannen får fullmakt til å utforme ny leieavtale med Telenor. Legges fram for Formannskapet til orientering.

 

10/15 FIBERBREDBÅND TIL KOMMUNALE BYGG VANNVÅG

Karlsøy kommune gikk inn i et 10-årig avtaleforhold med Bredbåndfylket Troms AS (BBFT) i 1996, jfr. vedlagte avtale. Avtalen forutsatte at kommunen skulle sikres tilgang til gode bredbåndslinjer til kommunens bygg (rådhus, skoler, barnehager m.v.). BBFT engasjerte Nordix Data AS som bygde bredbåndsnett, først og fremst via radiolinker rundt omkring i kommunen. BBFT eies av Troms fylkeskommune og kommunene i Troms.

1. Karlsøy kommune etablerer fiber bredbåndsnett til Vannvåg oppvekstsenter, Vannvåg bosenter og Vannøy servicebygg.

2. Det opptaes forhandlinger med Bredbåndfylket Troms AS og andre aktuelle aktører, med utgangspunkt i mottatte tilbud. Rådmannen får fullmakt til å godkjenne kontrakt om anskaffelse og drift av fiber bredbåndsnett til de kommunale byggene i Vannvåg innenfor fastsatt ramme.

 

11/15 STRATEGISK NÆRINGSPLAN 2016 – 2025

Planarbeidet skal tydeliggjøre det kommunale handlingsrommet innenfor næringspolitikken. En oppdatert og aktuell strategisk næringsplan (SNP) vil være et viktig styringsverktøy for politikere og administrasjon i Karlsøy kommune med tanke på bl.a. prioritering og bruk av kommunens næringsfond.

Status, utviklingstrekk og utfordringer innenfor næringslivet i Karlsøy kommune og regionen skal beskrives fram mot 2025. Planarbeidet skal konkludere i framtidig næringspolitikk for Karlsøy kommune, med mål, strategier, (tiltak og virkemidler) for perioden 2016 – 2025.

1. Karlsøy formannskap godkjenner planprogrammet for arbeidet med strategisk næringsplan.

2. Kostnadene søkes dekket over næringsfondet og med restmidler fra omstillingsprogrammet.

3. Rådmannen bes om å avklare med styret for omstillingsprogrammet mulig delfinansiering av arbeidet som er kostnadsberegnet til kr 400 000,-.

 

 

Tips en venn  Skriv ut