Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Formannskapsmøte

Møtet åpnet og ordføreren orienterer

I dag er formannskapet samlet for å behandle åtte saker. Akkurat nå orienterer ordfører om forskjellige saker.
Formannskap 4

Ordfører og næringskonsulent var på møte med fylket i går. Det ble enighet om at fylket skal definere Karlsøy som omstillingskommune til neste år. Dette blir utløst på grunn av situasjonen på bl.a. Vannøya og GPG konkursen og det faktum at Ringvassøya har mistet mye næringsliv i det siste. Fokuset på dette arbeidet bør derfor bli Ringvassøya og Østre Vannøy. I den forbindelse skal det settes ned en arbeidsgruppe som skal jobbe med prosessen videre. Ordfører skal på møte i neste uke og møte de andre omstillingskommunene i Troms som skal orientere om omstillingsarbeid i sin kommune. Forslag til sammensetningen av arbeidsgruppen er ordfører, representant fra NNN, næringskonsulent, en bedrift, en fisker, samt en representant for Fagforbundet.

 

Til finansiering av prosjektet vil fylket finansiere 75% , og det er meningen å sette av midler til en prosjektlederstilling til arbeidet.

 

 

 

I forhold til formannskapets budsjettbehandling er det ikke foreslått nedskjæringer til neste år. Det er første gang på mange, mange år at man slipper å be etatene om innsparinger, og det er  positivt. Men etter neste års mange flere millioner i overføring til kommunen hadde nok politikerne håpet på å få bevilge friske midler til forskjellige prosjekter. Imidlertid har vi tidligere skrevet om at neste år bevilgning i stor grad brukes til å nedbetale gammelt underskudd og til å finansiere årets lønnsoppgjør.

 

Etter denne innledningen ble måten budsjettet jobbes frem på, og den administrative og politiske prosessen rundt dette gjenstand for debatt. Noen ønsket å få jobbe i større grad med detaljene i budsjettet, mens andre mener at man kan klare seg med politisk behandling av de store rammene. Rådmann og økonomisjef redegjorde for den lovbestemte behandlingen som kommunen i alle fall må følge.

 

I et senere møte vil måten å jobbe på i forhold til 2010 budsjettet bli bestemt.

 

Bevegelser konsekvensjustert budsjett 2009.pdf

 

Tips en venn  Skriv ut