Ordfører Mona Benjaminsen forteller at hun synes det er en utrolig flott tradisjon med å gi oppmerksomhet til fagbrevholdere i kommunestyret.

- Det er flott at man dedikerer seg til et fag og tar et fagbrev. Verdifullt for oss å rekruttering blant egne ansatte. Enormt viktig for oss og viktig for rekrutteringen. Vi snakker ofte om å legge til rette for det, og vi tilrettelegger for at de som ønsker det får kompetanseheving. Nå har vi fått tre nye fagarbeidere i kommunen.

De tre ansatte som har tatt fagbrev i år er Jill Hege Ditlefsen, Gunhild Jensen og Pridsana Svendsen. Sistnevnte hadde anledning til å være med på utdeling av blomster i kommunestyret.

En selvtillitsboost å ta fagbrevet

Pridsana Svendsen har tatt fagbrev som helsefagarbeider og jobber på Bryggetunet. Hun sier det har vært spennende å ta fagprøven samtidig som det har vært lærerik. – Jeg har fått utviklet meg på arbeidsplassen og har fått større fagforståelse for det jeg gjør på jobb, forteller hun. For Svendsen sin del har det hatt mye å si at arbeidsplassen tilrettela for henne. – Det gjorde meg motivert til å ta fagprøven. Det trengs fagkompetanse i avdelingen, så dette var en selvtillitsboost. Hun forteller videre at kommunen har vært støttende og det har vært avgjørende for økonomien å måtte slippe pendle til Tromsø for å ta fagbrevet.

Jill-Hege Ditlefsen har tatt fagbrev i barne- og ungdomsarbeider og jobber på Hansnes barnehage.

Hun sier hun alltid har trivdes med barn og synes å jobbe i barnehage er en givende og fin jobb. – Det er viktig for meg å gi de små en god hverdag, forteller Ditlefsen og gleder seg til å fortsette å jobbe for at de små får en god start på livet.

Fra venstre: Ordfører Mona Benjaminsen, Personal- og organisasjonssjef Aina Isaksen, fersk fagbrevholder i helsefaget og avdelingsleder Pu-tjenesten Liv Skogvold. Foto: Stine Rakkenes

Kulturprisvinner 2023

Ut på ettermiddagen var det tid for å forflytte seg fra den midlertidige kommunestyresalen på Gamnes og til Direktør`n Bistro på Hansnes. Her skulle kulturprisen deles ut.

Etter å ha holdt på i over 10 år med restaurering av kutteren M/K Brottsjø fikk Brottsjø kystlag kulturprisen for 2023. I 2011 ble Brottsjø hentet hjem til Karlsøy kommune og Brottsjø kystlag ble stiftet. 

Båten som ble bygget på Vannøya i 1936 har i sitt tidligere liv vært fiskebåt i Barentshavet, ved Bjørnøya og ved Spitsbergen før den havnet på Nordnorsk fartøyvernsenter i Gratangen og på riksantikvarens verneliste i 1991.

Ordføreren var raus med rosende ord og berømmet den utrettelige dugnadsinnsatsen som er lagt ned over lang tid.-  De har gjennom utallige dugnadstimer opprettholdt en unik historie om hvem vi var og hvem vi er, vi som er kystfolk, avsluttet Benjaminsen.

Leder for Brottsjø kystlaget Robin Bottolfsen takket alle som sendte de en stemme.

Ønsker du lære mer om MS Brottsjø? Sjekk ut Kystlaget sin Facebookside https://www.facebook.com/groups/625793291483545/

Les bloggen til Nordnorsk fartøyvernsenter om restaureringen: https://brottsjo.blogspot.com/

 Glade kulturprisvinnere. Fra venstre: Haagen Valanes, Robin Bottolfsen, ordfører Mona Benjaminsen, Andreas Mortensen og Øyvind Valanes. Foto: Stine Rakkenes

Om kulturprisen

Prisen deles ut til en person, institusjon eller forening som tilhører og har sitt virke i Karlsøy, og som gjennom mange år har gjort en særlig fortjenstfull innsats for kulturlivet i kommunen. Bakgrunnen for kandidaturet skal vurderes mot hele det utvidede kulturbegrep. Kulturprisen ble delt ut for første gang i 1986