Denne uken har det vært feststemning over kommunen vår. Både Vannøyværingen og Ringvassøyrværinger kunne feire åpning på henholdsvis Sengskroken strand og Tusenårsplassen på Hansnes. Å kunne møtes uformelt er viktig for å bli kjent med hverandre og møte kjentfolk. 

På Tusenårsplassen var det kjempestemning da Nord-Norsk senter for design og arkitektur (NODA) la siste finish på verket sammen med elever fra Hansnes skole i sola. Plassen rundt sitteboksene og skaterampa skulle males, og for et engasjement! Elevene satte virkelig spor etter seg på plassen under lyslenkene og malte plassen i friske farger som gult, blått, lilla, oransje og grønt. Samtidig var det aktivitet på skaterampe både med skateboard og sparkesykler. Det er ingen tvil om at det er populært. Nordlys-stifter Alfred Eriksen som står på sokkel nedfor aktivitetsplassen har fått fine blomster rundt seg. 

NODA ønsket å takke alle som har bidratt i prosjektet som er en del av Arktis2030. Det er en ordning fra Troms og Finnmark fylkeskommune som blant annet jobber for å snu befolkningstrenden i nordområdene og skape lokal verdi. 

Foto: Vegard Kongsbak

Foto: Vegard Kongsbak

-Jeg erklærer stedet for kjempeåpnet!

 Over 100 innbyggere hadde tatt turen til Sengskroken til ikke-sommerlige temperaturer for å overvære åpningen av utfartsparkeringen. Men temperaturen la ingen demper på området.  Korpset satt stemningen skikkelig over plassen og grillukta av pølser og hamburgere gjorde de fleste sultne. 

sengskroken6.jpg

Vanna Montessoriskole viste smakebiter av hvordan de jobber med læring i friluft. Elever fikk prøve seg på kjeglestafett med dobbeltkonsonant-tema. Kommuneansatte fikk prøve seg på kommunikasjon uten ord ved å organisere seg på rekke etter tall uten å snakke sammen. 

sengskroken2.jpgsengskroken3.jpg

Ordfører Mona Benjaminsen kunne endelig åpne utfartsparkeringen.

Hun kunne fortelle at Sengskroken er et populært friluftsområde for alle aldre. Hun ønsket videre å takke samarbeidspartnere i prosjektet, Troms og Finnmark fylkeskommune, Ishavskysten friluftsråd og grunneiere som har avstått området for å realisere parkeringen. Grunneierne skal også hjelpe til med å drifte området. Benjaminsen ønsket også å takke uteteamet i kommunen som har stått på for å komme i mål med plassen i tide.  - Jeg erklærer stedet for kjempeåpent! kunne ordføreren entusiastisk melde, med jubel fra alle oppmøtte.   

sengskroken4.jpg

Da ligger alt til rette for en flott sommer på Tusenårsstedet og i Sengskroken, og vi håper plassene blir masse brukt av innbyggerne i kommunen vår.