Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

RingvassØya «Øya bakom byen»

Søndre Ringvassøy Utviklingslag sin hjemmeside

Utviklingslaget til vårt «broderfolk» sør på Ringvassøya publiserte i 2005 sin egen hjemmeside, www.ringvassoya.com.
Ringvassøya_600x136

Vi har kikket innom og refererer introen:

Ca. 3 mil fra Tromsø sentrum finner du Ringvassøya. Søndre Ringvassøy ligger på solsiden av Kvalsundet, og er den delen av Ringvassøya som tilhører Tromsø kommune. Søndre Ringvassøy strekker seg fra Glimma i øst, til Skarsfjord i vest. I dette langstrakte området bor det ca. 160 små og store personer.

For å komme til Ringvassøya må en ta til høyre etter Sandesundbrua på Kvaløysiden. Videre følge RV 863 nordover Kvaløya mot Hansnes. Ved Futrikelv må man gjennom Kvalsundtunnelen. Når man er gjennom den er man på Søndre Ringvassøy.

Kvalsundtunnelen er en undersjøisk tunnel mellom Kvaløya og Ringvassøya. Den er 1650 m. lang og 56 m dyp. Kvalsundtunnelen ble åpnet i 1988. Den erstattet da fergestrekningen Futrikelv (på Kvaløya )- Skulgam (på Ringvassøya).

Ringvassøya ligger bakom Tromsø by.
- Reiser du inn til Tromsø by via E8, ser du Tromsø med fjellene på Søndre Ringvassøy "bakom byen".
- Rusler du en tur i Storgata i Tromsø sentrum, ser nordover. Da vil du se Stortinden og Skulgamtinden på Ringvassøya, som stikker frem «bakom byen».

Videre heter det:

Hjemmesiden er ment som et møtested og en informasjonskanal for bygdas befolkning. Samt for alle andre som ønsker å besøke stedet visuelt eller fysisk.

Flott og informativ (men litt uferdig) hjemmeside som vi anbefaler at også folket nord på Ringvassøya, og i resten av kommunen, klikker seg inn på. Og kanskje blir utviklingslagene i Karlsøy kommune inspirert til å starte sin hjemmeside, med nyttig informasjon for akkurat sitt område.

Tips en venn  Skriv ut