Forrige uke var AA-AGORA-gjengen ute på rekognoseringstur i finværet i prosjektområder både i Dåfjord og på Hansnes. 

Prosjektet skal se spesielt nærmere på hvordan vi kan bli kvitt kråkeboller, få tilbake tareskog, kystnære fiskebestander ( spesielt steinbit) og sjøfugl, utvikle økoturisme og se på muligheten for tare- og kråkebolleoppdrett.

I Dåfjord var det tenkt et spesielt område ytterst på vestsiden for tarerestaurering. Prosjektkoordinator Mathias Leines Dahle forteller at stedet var egnet med bergbunn, men at det ble for utilgjengelig med tanke på samarbeid med ulike aktører. Derfor ser de etter en annen plass i Dåfjord som er mer tilgjengelig.

I fjæra nedfor skolen på Hansnes ble det utforsket mulige områder for skoleaktiviteter; hvor det kan passe å lage en artsrik undervannshage utenfor Hansnes skole. Det ble også testet ut strandnot hvor elevene kan få være med på å fange småfisk og bunndyr. Fjæra egner seg også fint til å invitere befolkningen med på fridykking og plukking av kråkeboller. 

Ønsker du å lese mer om prosjektet? AA-AGORA-prosjektet har egen hjemmeside:https://storymaps.arcgis.com/stories/71b25e6cbaf84cf3a641e35631b4f2fb