Pukka Travels er sammen med Karlsøy kommune en del av EU-prosjektet AA-Agora som nå lanserer en plan for  restaurering av den forsvinnende tareskogen gjennom opprydding av kråkeboller i Toftefjord. Dette banebrytende prosjektet har som mål å sette nye standarder innen økologisk gjenoppretting i samarbeid mellom reiselivsindustrien og vitenskapssamfunnet.

Reiselivsselskapet har kalt initiativet "The Grand Shift" og vil tilby engasjerende muligheter for publikum å delta i foredrag av eksperter, smaksprøver av kråkeboller, strandrydding i fjordene, og ulike aktiviteter ved Pukka Travel sin basecamp. De ønsker å gi en innsikt i viktigheten av å redde tareskoger både nasjonalt og globalt. 

Bli med og gjør en forskjell 

Det kommende arrangementet, som representerer starten på Toftefjordprosjektet som har ambisjon om å finne løsninger for restaurering av blå skoger i stor skala langs norskekysten. Initiativet vil samle dykkere, frivillige og eksperter for en unik samarbeidsinnsats. Ved hjelp av en rekke målbare metoder eksperimenterer gruppen for å finne med mest effektive og skalerbare måten å fange kråkeboller på. The Grand Shift har som mål å gjenopprette tareskogen i omtrent 10% av Toftefjord, tilsvarende syv fotballbaner. 

Fra og med lørdag 9.september til 16. kan du være med å plukke kråkeboller i Toftefjord. Du kan også få med deg spennende foredrag om økoturisme, kråkebollen som ressurs og hvordan vi i Karlsøy kommune jobber med å restaurere tareskog. 

Kontakt

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt med koordinator for The Shift, Marius på e-postmarius@thegrandshift.com