Det er som et lite paradis for tilreisende med utleie av overnatting i rorbuer og hus, fisketurer og trugeturer. Siste tilskudd til bedriften er badstue med nydelig utsikt over havet.

-Da de første gjestene kom hadde vi ikke TV på rommene så de fikk en kikkert og beskjed om å se utover havet, ler Hilde Sjåvik. Den blide bedriftseieren forteller de er fullbooket stort sett hele tiden og ofte må sei nei til forespørsler. Turistene er overrasket over at vi holder til helt her ute. -Vi er på «The worlds end», bor vi virkelig her? Spør de og tror nesten ikke på svaret de får, ler Hilde.

Badstuen kan skilte med nydelig utsikt. Foto: Stine Rakkenes

Bedriften samarbeider med en lokal bussjåfør som henter turister på flyplassen og kjører de utover til Vannøya. Helst henter og bringer Hilde turistene selv og forteller hun får et godt forhold til de. - Jeg tenker at vi aldri sees igjen når jeg kjører de til flyplassen, men det er alltid velkommen tilbake, sier hun. 

Vegard forteller at den typiske gjesten er europeisk hobbyfisker på tur. De leier ut fire båter til fisketurer og har investert i egen sjark for sightseeing og charterturer litt lengre unna.

Hilde Sjåvik og rådgiver Trine Henriksen nyter utsikten. Foto: Stine Rakkenes

Store drømmer for fremtiden

Paret ønsker å skape en helårsdestinasjon og ønsker å satse mer på aktiviteter og opplevelser som nordlysturisme, og egen restaurant. -  Folk savner opplevelser, vi ønsker å lage en lodge med storkjøkken slik at vi har restaurant, forteller Vegard. Hilde jobber nå med å få bevilgning. -Tenk å sitte i badstuen og nyte et glass, sier hun drømmende. Ekteparet har erfart at å ha noen aktiviteter er viktig for turistene som kommer til øya. 

Med støtte fra Karlsøy kommune sitt utviklingsfond har de mulighet til å ferdigstille moloen på eiendommen slik at båter kan legge til. 

Vannøy Sport og Havfiske har i tillegg til støtte fra kommunen også fått fra Innovasjon Norge og Sametinget. Hilde forteller at støtten fra kommunen betyr alt. – det har bidratt til at vi har fått bygd alt vi har bygd her ute. Det er dyrt å bygge, så vi er avhengig av støtte, avslutter Hilde.