Unggutten fra Karlsøy hadde erfaring fra både butikk og 10 år i fiskeyrket da han sa opp og satset på egen arbeidsplass. Ved kaia i Torsvåg ligger “Birk Elias”, oppkalt etter sønnen, en 34 fot stor fiskebåt utstyrt med tre juksamaskiner. I vår er planen å fiske sei.

Olsen forteller at han helst vil ligge til kai i Torsvåg da han har blitt tatt godt i mot og andre fiskere mer enn gjerne deler kunnskap og erfaringer. Olsen sier det er mye læring i å ha egen fiskebåt da det stadig er vedlikehold og ting som må ordnes. Fiskeren forteller han savnet havet og friheten da han var på land og ønsker å utvikle seg videre.

Kaptein på egen båt. Foto: Stine Rakkenes

Olsen forteller støtten fra Karlsøy kommune har hatt betydning.- Det har betydd alt for å komme inn i næringa, uten støtten hadde ikke båten ligget her rett og slett. Han har i tillegg fått støtte fra Sametinget som også kom godt med.

Ordfører Mona Benjaminsen sier det er viktig for landindustrien at det fiskes i alle sesongene. -At fiskere bidrar til arbeidsplasser og i næringskjeden er viktig for sjømatkommunen Karlsøy. Uten fiskere får vi ikke tilgang til råstoff og det bidrar til et høyere klimaavtrykk, sier hun. 

-Jeg har ikke angret, jeg får mestringsfølelse hver dag så nå gleder jeg meg til å gå på jobb hver dag, avslutter den ferske fiskebåteieren.