Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ringvassøy IL

Artikkel i TIL-henger'n

Siv Heidi Ditlefsen har skrevet artikkel om Ringvassøy idrettslag i Tromsø idrettslag sin klubbavis, TIL-henger'n.
artikkel TIL-hengern_1000x732

Knapt en times kjøring fra Tromsø vil du passere 70 grader nord. Da befinner du deg på Ringvassøya i Karlsøy kommune. Her bor vi, og her hører Ringvassøy IL til, en liten klubb med ca 300 medlemmer. Klubben ble stiftet i 1969 og har hatt lang fartstid i seriefotball for herrer, damer og aldersbestemte lag. På 1980 - tallet hadde vi stor aktivitet og kunne vise til mange gode resultater både i volleyball, friidrett og fotball. I tillegg var mange med på skirenn, og svømmegruppa ble startet. Da var idrettslaget ungt og bare ”banet”.

Nå har vi snart passert 2011 og Ringvassøy IL er kommet i de voksnes rekker med sine 42 år. Tidene har forandret seg og i dag er den største aktiviteten fotball i aldersbestemte lag der vi denne sesongen hadde nærmere 100 aktive spillere i alderen 7-16 år. Om vinteren arrangerer vi skirenn, og sist vinter deltok ca 60 barn og unge på det ukentlige onsdagsrennet. RIL har også et seniorlag som spiller i 5.divisjon. Alle aldersbestemte lag drives av foreldre og frivillige. Vi hadde i år med 8 lag i aldersbestemt fotball, 3 jentelag og 5 guttelag. Noen av spillerne kommer fra Vannøya og Reinøya. Vi har et fantastisk fotballanlegg i Dåfjord som vi er meget stolt over. Her arrangeres alle hjemmekampene. Foreldrene er med på å lage en flott ramme rundt kampene når de stiller opp og har vaffel- og kaffesalg. Ofte bruker vi speakertjenesten og roper opp navn på de som skal spille. Dette synes spillerne er artig, spesielt de gjestende lagene. Gressbanen er av ypperste kvalitet, og vi vet at mange lag fra byen ser fram til å komme hit ut til oss for å spille på gressbanen.

DSC_0555_800x1195

Gresscupen - ei turnering med ekte fotballglede!

Gresscupen er ei lita og intim turnering som etter hvert er blitt ganske stor. I 1999 gikk flere foreldre sammen og lagde ei lita turnering på Dåfjord gressbane. Målet var å få ei egen turnering der vi kunne bruke det fantastiske anlegget vårt i Dåfjord, samt at en del av inntektene etter hvert skulle brukes som et bidrag for at våre spillere kunne dra på ei større turnering som f.eks Norway cup. Det første året var det kun 7-8 lag med i alderen 6-12 år. Etter hvert har turneringen vokst seg stor og er blitt veldig populær.

I år arrangerte vi den for 13. gang og hadde besøk av 40 lag fra Tromsø og omegn, samt våre 6 lag. Dette er det meste vi har hatt. Ekstra morsomt var det at vi fikk mange jentelag med i år. Turneringen ble avviklet 20. - 21. august og hele helgen var det et yrende folkeliv på Dåfjord gressbane.

Gresscupen ville også markere vår støtte i forbindelse med terroraksjonene i Oslo og på Utøya, og avholdt et minutts stillhet etter åpningen, etterfulgt av ”Mitt lille land” sunget av Maria Mena. Det var et sterkt øyeblikk!

Alle kampene ble spilt på gressbanen, og i tillegg til det sportslige legger vi stor vekt på det sosiale. Utenom fotballkampene var det mange aktiviteter som orienteringsløype, innkast- og skudd-konkurranse, samt diskotek på kvelden. Campingen vår ligger like ved på ”Lillebanen”, og er meget populær. Mange har med seg telt, campingvogner eller leier hus i fjorden. På kvelden var det idyllisk og det lyste det koselig fra flere bål og griller rundt om i leirene, tror at mange storkoste seg, både store og små.

Som alltid var det god grillmat og frukt å få kjøpt i kiosken, som ble drevet av alle de flinke foreldrene våre, som villig stiller opp og hjelper til, år etter år.

Det er ikke bare foreldre og spillere som kommer til gresscupen. Mange fra bygdene rundt tar seg en tur for å oppleve det yrende folkelivet, spise grillmat, oppleve ungenes entusiastiske fotballglede, samt møte folk og slå av en prat.

Vi hadde i år et fantastisk vær og masse folk som lagde en flott ramme rundt årets turnering. Vi i Ringvassøy IL er stolt av å ha fått til en så flott turnering som mange kommer tilbake til år etter år. Vi har mange flinke foreldre og andre frivillige som tar på seg det ansvaret som det er å arrangere Gresscupen, og de gjør en fantastisk jobb! Uten dem hadde ikke Gresscupen kunnet blitt gjennomført, så en stor takk til alle foreldre og frivillige!

Når spillere er blitt for ”stor” til å være med på Gresscupen, stiller de gjerne opp som dommere, loddselgere, hjelper til i kiosken eller utfører andre små jobber. Det å jobbe sammen om et slikt arrangement skaper samhold og er med på å bygge identitet og klubbtilhørighet.

Inntekten fra Gresscupen går tilbake til spillerne i form av tilskudd til å dra på ei litt større turnering når de blir smågutte/jentespillere. Med disse midlene har vi hatt lag som har vært med på Norway cup, Skandia cup (Trondheim) og Piteå cup (Sverige). Lagene har hatt noen fantastiske turer og flere kommer det til å bli. I fjor var guttelaget i Norway cup og kom til finalen i B-sluttspillet, og småjentelaget var på Skandia cup og kom til kvartfinalen etter en utrolig flott innsats og lagmoral. Vi gleder oss til neste år, da to nye lag skal reise ut på uforglemmelige fotballeventyr!

Artikkel fra årets gresscup.

Remi

Remi Johansen

Remi Johansen som i dag spiller på TIL, er vokst opp på Ringvassøya og har spilt fotball her siden han var liten. Remi er en flott representant for Ringvassøy IL og vi er meget stolt av hans prestasjoner. Samtidig er han et stort forbilde for ungene her ute, han har vist at det er mulig å nå toppen selv om man kommer fra en liten klubb langt ut i havgapet. Remi er jordnær og vet hvor han kommer fra. Når han er i hjemme på Ringvassøya har han alltid tid til å ta seg en prat med de han møter og med ungene som ser veldig opp til han. Under Gresscupen stikker han bestandig innom til stor glede for både små og store. Som minigutte- og lilleguttespiller var han med på Gresscupen helt fra dens spede begynnelse.

I sommer fikk flere av de aldersbestemte lagene sjansen til å være spesielle gjester på Alfheim under hjemmekampen mot Vålerenga. Da ble flere lag herfra invitert til å komme på kampen. Vi fikk også omvisning på banen, i garderoben (det var artig å se hvordan hver spiller hadde ”innredet” sin plass) og vi fikk informasjon fra TIL’s daglige leder. Vi ble oppfordret til å lage masse liv på Familietribunen under kampen, og tilbakemelding var - at det hadde vi klart, sammen med noen andre lag som også var invitert på kamp. Etter kampen tok Remi seg tid til å hilse på ungene. Det var stor stas og kjempeartig!

Vi takker for anledningen til å presentere laget i vårt hjerte - RINGVASSØY IL.

 

Fotballhilsen fra

Siv Ditlefsen

Ringvassøy IL

 

Tips en venn  Skriv ut