Elg

For representant i viltnemnda Tom-Arild Ottesen (AP) kunne berette følgende: «Det er en rekke endringer i måldokumentet som ikke er endret i det dokumentet som ligger til kommunestyret i dag. Bl.a. en tabell som skal være med. Det er vedtatt at et helt avsnitt skal tas ut, men det ligger fortsatt med. Hovedmål for elgforvaltningen mangler en setning av stor betydning. Og de klare målene som er av hovedbetydningen er heller ikke tatt med. Dermed kan vi ikke behandle måldokumentet i dette møtet».

En forsiktig og frustrert debatt rullet litt frem og tilbake, hvor vi ikke skal referere mye av dette. Men representanten Birger Bull (KP) tok luven av debatten med følgende innlegg:

«Kommunestyret er jo en enestående forsamling av folk som er uinteressert i elgjakt. Nå er det forslått 6000 da og da foreslår jeg at vi følger fagnemndas forslag på 6000 da. Vi får neppe en oppblomstring av nye elgvald som følge av dette».

Etter dette, og et kjapt gruppemøte, gjorde kommunestyret følgende vedtak:

1. Karlsøy kommune nedsetter minstearealet fra 10.000 daa til 6000 daa for hele kommunen. Vedtaket fattes i medhold av hjorteviltforskriftens § 8.

2. Framlagte måldokument justeres og legges fram til behandling i møte 18. desember.