Haugland_Friluftsskolen2018_TorilSkoglund
Masse læring og sosialt samvær på Friluftsskolen (foto: Toril Skoglund)

Det blir fokus på det enkle friluftslivet, masse frilek og sosialt samvær ute under åpen himmel. Vi bytter ut mobilen med kompasset, og vi skal utforske både dyreliv, nærturområder og barnas orienteringssans.

Friluftsskolen er beregnet på 1.-7. klassetrinn, med overnatting for dem som vil. Om elever fra 1.-2. trinn skal være med på overnattingen, må disse ha med seg foresatt. Foresatte til eldre elever kan også være med på overnattingen, hvis ønsket.

Hva er friluftsskolen?

Friluftsskolen er et nasjonalt ferietilbud til barn og unge, med et mål for øye: å ha det gøy ute i naturen, samtidig som man lærer om det enkle friluftslivet. Friluftsskolen skal være et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner. Aktivitetstilbudet er gratis og passer for alle, uansett om man er erfaren eller nybegynner.

Alle barna vil lære å sette opp telt eller lavvo, planlegge og gjennomføre en ekspedisjon, lese og bruke kart og kompass, og lære om vår plikt og rettighet allemannsretten. I tillegg har vi andre morsomme aktiviteter som humlevandring, kano– eller kajakkpadling, matlaging på bål, livet i fjæra etc.

Temaer på årets Friluftsskole:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

Program, pakkeliste og kontaktinformasjon for Friluftsskolen 2021.pdf

Her finner du: Påmeldingsskjema