Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
20. september kl. 16:52

Kokevarsel Kristoffervalen vannverk

Det anbefales at alt vann kokes som skal drikkes og brukes til matlaging.

Les mer clear

Karlsøy ungdomsråd

Nytt ungdomsråd valgt på Credo

Onsdag i forrige uke ble det arrangert valg av nytt ungdomsråd på Ungdommens Hus Credo.
Ungdommer på Credo_1000x730
Engasjerte ungdommer arrangerer valg på Credo.

Et 30 talls ungdommer møttes og lanserte aktuelle kandidater. Med litt starthjelp fra sekretæren organiserte dyktige ungdommer valget selv. Lærerikt og nyttig. Etter stor aktivitet og høy temperatur ble det valgt et ungdomsråd bestående av 5 faste representanter og 2 vara. Leder av Ungdomsrådet ble Sander Lundberg med Iben Hoel Jenssen som nestleder, begge fra Hansnes. Medlemmer ble Sarina Hansen fra Dåfjord, Sebastian Karlsen fra Gamnes og Oda Sellevoll fra Stakkvika. Vara ble Reidun Ekren fra Stakkvika og Viktor Figenschou fra Dåfjord. Det ble jobbet iherdig for å få ungdommer fra Vannøya med i rådet, uten å lykkes. Kommunens kulturkonsulent fungerer som sekretær for ungdomsrådet.

Det nye Ungdomsrådet starter arbeidet med et møte mellom leder og sekretær, i morgen på Credo, for å planlegge første møte i rådet. Når dette har vært avviklet, hvor man bl.a. skal komme med innspill til budsjettbehandlingen i kommunestyret i desember, skal ungdomsrådet på opplæring til Tromsø 12. og 13. desember sammen med ungdomsrådene i Tromsø og Balsfjord. På dette møtet vil det bli tatt stilling til dato for ungdomskonferansen mellom ungdomsrådene i 2013. Dette er en årlig foreteelse som i år ble arrangert på Hav og Fjell og Ulaheim på Gamnes i slutten av februar.

Forøvrig leier Ungdomsrådet lokaler til Ungdommens Hus av Karlsøy kommune, og det er derfor naturlig at en del av rådets virksomhet dreier seg driften av huset.

På hjemmesiden til Credo har vi forklart noe om hva et ungdomsråd er og hva et ungdomsråd ikke skal være:

Hva er et ungdomsråd?
Et ungdomsråd er et lokalt hørings- og innflytelsesorgan. På lik linje med eldreråd eller råd for funksjonshemmede, er det et interesseorgan som skal fremme en konkret gruppes synspunkter overfor lokalpolitikerne. Ungdomsrådet skal jobbe for at kommunen blir et bedre sted for unge å leve, og det skal fremme ungdoms interesser.

Hva skal et ungdomsråd ikke være?
Ungdomsrådet kan ha en lik struktur som andre råd og utvalg, men skal ikke være et eldreråd for ungdom. Med andre ord trenger det ikke være identisk med råd for voksne, ha en så låst struktur, eller virke som andre eksisterende utvalg. Ungdomsrådet må tilpasses ungdom. Dersom ungdomsrådet blir presset inn i en mal som ikke passer for dem, vil det ta bort gnisten og motivasjonen for arbeidet. Ungdomsrådet må ikke byråkratiseres i hjel! Saksbehandling trenger ikke å være ungdomsrådets eneste oppgave. Den største motivasjonen er ofte å gjøre noe for andre ungdommer. Det å få ideer til arrangementer og prosjekter, for så å sette dem ut i livet,
gjør arbeidet morsomt og engasjerende!

VAlg av ungdomsråd_1000x680
Iben Hoel Jenssen ledet valget med stødig hånd.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut