Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vannareid samdriftskontor

Offisiell åpning i dag

Tidligere i dag foretok ordfører Hanny Ditlefsen den offesielle åpninge av Vannareid samdriftskontor (VSK) sine nye bygninger.

Freddy med gjester_1000x508
Grunder og daglig leder av VSK Freddy Mikkelsen ønsker de fremmøtte velkommen.

En tydelig stolt daglig leder Freddy Mikkelen loset publikum gjennom en reise med VSK i 20 år, siden virksomheten ble stiftet den 20. mars i 1994 og startet opp 12. juli 1994, og frem til i dag.

9. oktober 1993 ble det holdt møte om etablering av samdriftskontor med 10 fartøyseiere og næringskonsulent Stig Sivertsen og fiskerirettleder Ib Jensen fra Karlsøy kommune.

Under møtet kom det frem en del synspunkter:

- En fordel med et slikt kontor er at en kan få utført regnskapene på stedet. Man trenger ikke å reise lange veier for å få kontakt med regnskapsansvarlige.

- Vil i tillegg til regnskap kunne få besparelser i form av billigere tilbud på f.eks. redskaper, utstyr og drivstoff.

- Det vil bli få/ingen fordeler med et slikt kontor for den minste delen av flåten.

- Vil bety en ny arbeidsplass på stedet.

Videre var det en del diskusjoner om økonomien i prosjektet, men den generelle menig var at et slikt kontor stort sett ville bli selvfinansierende. Med dette mente en at kostnadene med kontoret ikke ville overstige de kostnadene fartøyeierne hadde pr i dag i forbindelse med regnskapskontorene.

Når det gjaldt finansieringe av prosjektet ble det enighet om at man skulle søke om alle tilgjengelige midler, Statens Fiskarbank, næringsfondet, FoU-midler, SND, etc. En mente at med full uttelling kunne alle investeringer samt driftsutgifter det første året bli dekket inn.

Det ble videre diskutert selskapsform, ansettelsesforhold samt den videre framdrift av prosjektet.

I 1996 hadde VSK en omsetning på kr 1,5 mill, mens omsetningen for 2012 viser imponerende 19 mill. Og Freddy fortalte videre at bedriften har fått en del utmerkelser: Hederlig omtale gjennom Vekst i Nord i 2007 og «Gasellebedrift» i 2008 og 2009.

Nye bygninger til bedriften ble helt nødvendig med bakgrunn i endrede behov og etterspørsel for garnhotell, og at lokalene det ble drevet i var alt for små. Videre ville nye lokaler trygge fremtiden ved å kunne tilby tidsriktige tilbud og gi fiskerne et svært mye bedre tilbud.

Avslutningsvis ønsket Freddy Mikkelsen å invitere folk til å samles i de nye lokalene når nye ideer skal klekkes ut og iverksettes, og at lokalene skal kunne fungere som et brukshus for alle som ønsker møtelokaler, både privat og offentlig.

Etter denne innledningen gratulerte en imponert ordfører Hanny Ditlefsen med de nye flotte lokalene og overrakte en blomsterbukett og et glassbilde, signert Karing Schjølberg. Etter dette ble en kraftig snor, etter mye om og men klippet over av ordføreren, og de nye byggene til Vannareid samdriftskontor var dermed offisielt åpnet.

Andre gratulanter sto i kø: Villy Mikkelsen fra BL Fremad, banksjef i Sparebank1 NordNorge, Gunn-Anita Kirkefjord, rådmann Jan-Hugo Sørensen, og representanter fra diverse samarbeidsparter.

Etter den offisielle biten av arrangementet var det bespisning og omvisning, og i morgen kl 12.00 skal feiringen fortsette, og barn, kunder og alle som ønsker er velkommen.

 

Hanny og Freddy_1000x780
Ordførr Hanny Ditlefsen overleverer gave fra kommunen.
Åpningen_1000x938
Ordfører Hanny Ditlefsen foretar den offesielle åpningen.
Willy og Freddy_1000x701
Leder for BL Fremad, Villy Mikkelsen, overleverte blomster.
Gunn-Anita og Freddy_1000x659
Banksjef Gunn-Anita Kirkefjord i Sparebank1 NordNorge avd Hansnes var også tilstede.
Rådmannen_1000x631
Rådmann Jan-Hugo Sørensen var blant gratulantene.
Ansatte_1000x429
Steinar Fagerness og Trond Pedersen, selgere i VSK.
Laila og Freddy_476x800
Næringskonsulent Laila B. Johansen og Freddy Mikkelsen.
Garnhotellet_1000x656
Omfangsrikt og innholdsrikt garnhotell.
DSC_0149_1000x467
Store dimensjoner over nybyggene til VSK
Tips en venn  Skriv ut