Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ungt entreprenørskap

Ungdomstrinnet ved Hansnes skole skal bryne seg på virkelighetslæring

21. og 22. januar vil elever på ungdomstrinnet ved Hansnes skole bryne seg på virkelighetsnære oppdrag fra næringsaktører i regionen.

Ungt entreprenørskap

- Vi gleder oss til å se løsningene elevene kommer opp med i løpet av disse to dagene. Dette blir virkelighetslæring og elevene vil se nye muligheter - i seg selv og rundt seg. Gründercamp er en treningsleir i kreativitet, problemløsning, samarbeid og nyskaping. I tillegg til faglig fokus og kreativ problemløsning, ser vi på dette som et ledd i en forberedelse av fremtidige yrkesvalg og det å skape nettverk mot næringslivet. Det er distriktspolitisk viktig for at ungdommen skal se og bli bevisst muligheter i eget nærmiljø, sier Anne Grete Johansen i Ungt Entreprenørskap Troms.

Hva er Gründercamp

Gründercamp er en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Elevene får et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom. Oppdraget blir gitt av en bedrift eller organisasjon fra privat eller offentlig sektor. Elevene jobber med oppdraget i grupper på 3-6 elever og presenterer løsningen for en jury som kårer en vinner ut fra gitte kriterier.

Utfordres av næringslivet

- Elevene vil få reelle og praktiske oppgaver fra næringsaktører som skal løses og presenteres for et jurypanel. Aktørene som leverer problemstillinger til denne campen er Vang gård, Byggtorget, Remiks og Karlsøy kommune. Du lærer mer av å gjøre enn av å se og høre. Entreprenørskap bygger bro mellom teori og praksis og elevene vil få læring du ikke kan lese deg til, sier rektor ved Hansnes skole Berit Anthonsen.

Om Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og en samfunnsbygger som aktivt bidrar til å forberede elevene på morgendagens arbeidsliv ved å bringe næringslivet inn i skolen. Ungt Entreprenørskap, næringslivet og læreren lar elevene trene opp de evnene som må til for å se mulighetene rundt seg og gjøre noe med dem. Gjennom våre pedagogiske metoder blir elevene i stand til å skape noe nytt og gi samfunnet varige verdier.

Kontaktperson:

Rektor Berit Anthonsen
Tlf 77746206/94822011

rektor.hansnes@karlsoyskolene.no
berit.anthonsen@karlsoy.kommune.no

 

Tips en venn  Skriv ut