Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tromsø-områdets regionråd

Mastergradoppgave om Torsvågbruket

Tromsø-områdets regionråd’s stipendstyre har i møte 18.06.14 enstemmig vedtatt å tildele arkitektstudent Victoria Abelsen et mastergradsstipend på 15 000 kroner.

Torsvåg havn_1000x451

Tittel på oppgaven er: «Fiskebruket – turisme, lokal næring og kulturformidling»

I oppgaven vil hun ta for seg Torsvåg fiskebruk på Vanna.

«Som arkitektstudent vil jeg ta Torsvåg fiskebruk som utgangspunkt for hvordan man gjennom nye fysiske rammer kan optimalisere utnyttelsen av ressursene i distriktsnorge med tanke på lokal kultur, næring og turisme.» Videre skriver hun i stipendsøknaden: «Utfordringen er å forene turistnæringen og bevare den lokale fiskerinæringen gjennom å gi stedet en ny arkitektonisk verdi. Torsvåg fiskebruk vil bli brukt som et eksempel på hvordan man kan løse konflikten mellom lokale interesser og turisme, samt bevare det som er kystnorges stolthet, fiskebruket- som i en stadig mer sentralisert politisk agenda ofte er truet.»

Begrunnelsen til et enstemmig stipendstyre er følgende:

Stipendstyret finner oppgaven interessant og relevant for utvikling og samarbeid mellom tradisjonell næring og reiselivsanlegg i regionen og kystnorge for øvrig. Oppgaven kan slik stipendstyret ser det være med til å bidra til et bærekraftig samarbeid og næringsutvikling i regionen og kystnorge. Resultatet av masteroppgaven vil slik stipendstyret ser det kunne ha overføringsverdi for regionen og kystnorge.

Tildelingen ble foretatt av et enstemmig stipendstyre

Regionrådets leder ordfører i Karlsøy, Hanny Ditlefsen er leder for stipendstyret

Ps. Victoria Abelsen sier at hun har røtter til Vannareid, «og rent geografisk har jeg alltid vært fasinert av beliggenheten til Torsvåg, som fungerer som en siste port før storhavet»

 

Artikkelen er hentet fra Regionrådets hjemmeside.

Tips en venn  Skriv ut