Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Troms Fylkesting

Spørsmål om Langsundforbindelsen

Under Fylkestingets oktobersamling stilte Knut-Werner Hansen (Ap) spørsmål om Langsundforbindelsen.

knut-werner

Representanten Hansen, AP, stilte følgende spørsmål til fylkesråd Prestbakmo:

«Langsundforbindelsen er vel kjent for fylkestinget. Prosjektets framdrift i nesten en mannsalder, kan best karakteriseres som en ferd på ei elv, hvor strømmen veksler mellom å gå nedover og oppover, med bakevjer på de mest utenkelige steder. Den siste bakevja til nå er Samferdselsdepartementet. Hvorfor det er slik nå er ingen villige til å si noe om – i hvert fall ikke offentlig."

Spørsmål:

"Hva kan fylkesråden bidra med for å få prosjektet ut i elva igjen, slik at det kan nå munningen og realiseres?»

Fylkesråd Prestbakmo svarte:

«Finansieringsvedtaket for Langsundforbindelsen ble fattet av Fylkestinget den 26. mars i år. Den 9. april ble vedtaket formelt oversendt Statens Vegvesen, der vi også ba om at Vegvesenet holder Fylkeskommunen løpende orientert om framdriften i saken. Og den 22. april ble det sendt brev til Kommunal- og  moderniserings-departementet med søknad om godkjenning av garantistillelse for bompenge- og fergeavløsningsdelene av finansieringen.

Fylkestingets uttalelse av 19. juni, ble oversendt Samferdselsdepartementet den 23. juni. 14. juli mottok vi svar fra statsekretær Hoksrud i Samferdselsdepartementet med forsikring om at Regjeringen tok sikte på å legge fram sak for Stortinget i løpet av september.

Ut fra postlistene til Samferdselsdepartementet ser vi at utkastet til stortingsproposisjon ble sendt på høring til departementene den 25. august. Og vi ser at Samferdselsdepartementet har mottatt svar fra bl.a. KMD, KLD og NFD i tidsrommet 12. til 15. september.

Saken ligger altså nå i Samferdselsdepartementet og er så vidt jeg er kjent med, klar for å fremmes til Stortinget. Fylkeskommune har ikke mottatt noen ytterligere forespørsler om informasjon eller avklaringer vedrørende Langsundforbindelsen, og vi må derfor anta at det ikke er forhold hos fylkeskommunen som er grunnen til at saken ikke er fremmet.

Jeg har allerede ved flere anledninger både per e-post og i møter med politisk ledelse i Samferdselsdepartementet etterlyst framdrift i saken. Jeg vil fortsette å etterlyse og etterspørre fremdrift fra regjeringen i forhold til framlegg av bompengesaken til Stortinget.»

 

Tips en venn  Skriv ut