Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Troms fylkeskommune

Uttalelse om Langsundforbindelsen

Troms fylkesting vedtok på møte 19. juni 2014 følgende uttalelse.

TromsFylkeskommune_tokolonner

Langsundforbindelsen

Fylkestinget vil vise til at det siden midt på 1980 - tallet har vært jobbet fra Karlsøy kommunes side med å få realisert fast forbindelse mellom Ringvassøy og Reinøy.

Langsundforbindelsen har vært innom fylkestinget en rekke ganger siden da. I fylkestinget i desember 2013 ble prosjektet lagt inn i budsjett og økonomiplan.

I fylkestinget i mars 2014 ble siste vedtak gjort – det var kun en bøye igjen – Stortingets behandling – siden prosjektet var delfinansiert med bompenger.

Fylkestinget er kjent med at på møte mellom politisk ledelse i Samferdselsdepartementet og politisk ledelse i Troms fylkeskommune i Tromsø 14. mars, ble spørsmål om framdrifta på prosjektet løftet. Det ble da sagt fra Statens vegvesens representant at Veidirektoratet hadde fått alt bakgrunnsmateriale. Når fylkestinget hadde gjort sitt vedtak i mars – var det bare å sende det nedover – så skulle alt være på skinner.

Fylkestinget viser til at det fra sentralt hold vært gitt klare signaler om at prosjektet skulle fremmes for Stortinget i vårsesjonen 2014. Siste tog for det gikk vissnok 6. juni. Prosjekt Langsund var ikke med der. I et intervju på NRK Troms i slutten av uke 23 sa statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, bla.a. at dette skyldes at saka ikke kom til Samferdselsdepartementet fra Vegdirektoratet før 28. mai.

Fylkestinget vil uttrykke stor frustrasjon og skuffelser over det som har skjedd. Fylkestinget forutsetter at man på sentralt hold står fast ved sine løfter slik at prosjektet kan starte opp i 2014.

 

 

Tips en venn  Skriv ut