Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stortinget

Langsundforbindelsen

Skriftlig spørsmål fra Martin Henriksen (A) til samferdselsministeren, og svaret som foreligger.

Stortinget

Mange venter, og venter, på en videre utvikling i saken om utbygging av Langsundforbindelsen.

Den 6. oktober 2014 leverte stortingsrepresentant Martin Henriksen (A) fra Tromsbenken, følgende spørsmål til samferdselsministeren:

Hva er årsaken til at saken om Langsund-forbindelsen har ligget i Samferdselsdepartementet så lenge, og vil statsråden nå snarlig legge fram sak for Stortinget om Langsund-forbindelsen slik at arbeidet kan starte opp?

Begrunnelse

For å kunne starte arbeidet med Langsund-forbindelsen i Karlsøy kommune må Stortinget behandle en proposisjon om bompengefinansiering. Regjeringa har enda ikke lagt fram en sak for Stortinget, til tross for at arbeidet i Troms Fylkeskommune for lengst er sluttført og oppstart på prosjektet kunne skjedd allerede i sommer.

Den 02.06.2014 skrev statsråden i sitt svar på mitt skriftlige spørsmål datert 20.05.2014 at de nødvendige vedtak ble gjort i Troms fylkesting i mars 2014, og statsråden avsluttet svaret slik: «Arbeidet med å forberede saken for Stortinget basert på dette vedtaket og de nye forutsetningene knyttet til omorganisering av bompengesektoren i Prop. 97 S (2013-2014) er nå i sluttfasen.»


Arbeidet har altså – i følge statsråden selv – vært i sluttfasen i snart et halvt år.

I dag, den 13. oktober 2014, svarte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen følgende:

Saken om utbygging og finansiering av Langsund-forbindelsen ligger til behandling i Samferdselsdepartementet. Jeg vil komme tilbake til Stortinget så snart saken er ferdig behandlet i departementet.

Tips en venn  Skriv ut