Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Står du i manntallet?

For å kunne stemme ved høstens valg til kommunestyre- og fylkestingsvalget må du stå i manntall. Manntallet for Karlsøy er nå lagt ut til ettersyn på Rådhuset på Hansnes.

Hvis du har flyttet til en annen kommune og melding om flytting ikke er mottatt i folkeregisteret innen 30. juni, står du fremdeles i manntallet i den kommunen du flyttet fra. Da kan du enten forhåndsstemme, eller avgi stemme på valgdagen i kommunen der du er manntallsført.
Dersom du har fått tilsendt valgkort, vil det der stå i hvilken kommune du er manntallsført, og det står hvilken krets du tilhører, og åpningstidene i kretsen. Det at du mottar valgkort betyr at du står i manntallet. Hvis du ikke har mottatt valgkort innen 10. august, bør du ta kontakt med kommunen for å sjekke at du står i manntallet.
Husk å ta vare på kortet og ta det gjerne med deg når du skal stemme. Dersom navnet ditt ikke står i manntallet, eller du mener det er andre feil i listene, kan du klage. Klagen skal være skriftlig og den skal være begrunnet. Klagen sendes til Servicekontoret, Rådhuset, 9130 Hansnes.
Sametingets valgmanntall ligger også ute til ettersyn på samme sted og i samme tidsrom.
Klage på samemanntallet skal sendes til Sametinget.

Tips en venn  Skriv ut