Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sparebank1 Nord-Norge

SNN-fondet – husk søknadsfrist 1. oktober

SNN-fondet deler ut midler til idrett, kultur, kunnskap og forskning i Nord-Norge.

Remi
I en presentasjon fra SSN-fondet fant vi dette flotte bildet av vår egen Remi Johansen, under overskriften ”Nord-Norge i verdensklasse”.

Banksjef ved Sparebank1 Nord-Norge sitt Hansnes kontor, Gunn-Anita Kirkefjord, ønsker gjennom kommunens hjemmeside å gjøre lag og foreninger i Karlsøy oppmerksom på ordningen, og minner om søknadsfristen som er 1. oktober.

Om SNN-fondet:

SNN-fondet er altså en viktig brikke i bankens arbeid med å dele overskuddet med det nordnorske samfunnet.

SNN-fondet skal gjennom sine tildelinger bidra til å skape trivsel, vekst og utvikling i Nord-Norge.

SNN-fondet skal støtte prosjekter som skaper aktivitet og mangfold innenfor kultur, idrett, kunnskap/forskning og ideelle organisasjoner i Nord-Norge. Fondet skal støtte prosjekter som skaper varige verdier i landsdelen.

Fondet skal prioritere å støtte prosjekter til lag og foreninger innenfor frivillig sektor, men fondet kan også støtte etablerte institusjoner og organisasjoner som er profesjonelt drevet.

Små og mellomstore prosjekter skal gis prioritet, men i spesielle tilfeller kan fondet tildele større gaver til prosjekter av stor betydning for landsdelen og/eller i lokalmiljøet.

Fondet skal prioritere breddetiltak foran elite og sikre geografisk spredning på gavene. Støtte til prosjekter for barn og unge skal gis særlig prioritet.

Fondet skal ikke finansiere prosjekter alene, men være et supplement til annen privat og offentlig finansiering. Fondet kan derfor støtte med maksimalt 50 prosent av kostnadene i et prosjekt.

Støtten fra fondet kan ikke benyttes til driftsoppgaver.

 

Siden 2006 har SNN-fondet delt ut nesten en halv milliard kroner til idrett, kultur, kunnskap og forskning i Nord-Norge.

De siste åtte årene har fondet behandlet nesten 6.000 søknader, og nærmere 2.000 av disse har fått en gave.

SNN-fondet har to årlige tildelinger – en på våren, og en på høsten. I vår ble det delt ut over 20 millioner kroner. Nå er det klart for høstens tildelingsrunde.

Lokalt har flere gode formål fått støtte fra SNN-fondet de siste årene. Vi kan for eksempel nevne Hansnes kunstgressbane som ble støttet med hele kr 400 000,-, Ringvassøy musikkorps kr 165 000,- til uniform/instrumenter, KOS fikk kr 50 000,- til nye stoler i vinterhagen på sykehjemmet, Helgøy kirke kr 100 000,- til restaurering, og RIL sin skigruppe kr 135 000,- for kjøp av tråkkemaskin. Ordningen har vært siden 2006, og langt flere enn de nevnte har fått midler.

 

 

Tips en venn  Skriv ut