Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Reiselivsmøte

”Vi skal gjøre hverandre god”

Et 30 talls personer var møtt opp til reiselivsmøte i kantina på rådhuset i går kveld, hvor temaet var ”Vi skal gjøre hverandre god”.

Hans Olav

Ordfører Bent Gabrielsen ønsket velkommen og inviterte samtidig til en varmrett og kaffe, sånn til å begynne med.

 

Så innledet prosjektleder, Terje Steinsund, med en rask gjennomgang av i Flomlysprosjektet, før  Hans-Olav Eriksen fra Lyngsfjord Adventure fikk ordet. 

Og det var en engasjert daglig leder som fortalte om oppstarten av denne unge bedriften. Han fortalte varmt om prosessen fra prosjektbeskrivelsen ble godkjent i februar 2007, selskapet ble stiftet i mai samme år, og om prøving og feiling frem til i dag.  

I august 2007 ble Camp Tamok etablert i Tamokdalen, med lavvoer, oppvarmet toalett, og badestamp. I sesongen 2007 / 2008 har bedriften hatt 2000 gjesteturer, 2,4 mill i omsetning, tilknyttet 15 utenlandske partnere, lønnet 34 personer, og et overskudd på kr 0,-. Og oppi alt dette forklarer Eriksen at det er svært arbeidskrevende å drive en nystartet reiselivsbedrift. Av en 7 timers opplevelse jobber en guide ca 15 timer. Og han forklarer videre at tilgjengeligheten til tjenestene er svært viktig for å lykkes. I hans bedrift skal tjenesten som etterspørres være klar på 3 timer, svar etter en netthenvendelse skal være gitt innen 6 timer, og telefonen skal være tilgjengelig 24 timer i døgnet. Åpningstiden er hver dag gjennom hele året, dog med unntak av juleaften.

 

Lyngsfjord Adventure har som mål videre å holde gjestene i området over flere dager, de vil øke satsingen mot utlandet og holde ytterligere fokus på kvalitet, og til slutt ønsker de seg flere konkurrenter. - Det er rett og slett ikke folk nok som driver med reiseliv i området. Vi må ha flere, sier Eriksen. Troms har nemlig et stort og uforløst potesiale, med fjell og fjord i et arktisk landskap. Vi har et godt klima, i forhold til breddegraden vi befinner oss på, vi lever i  villmarken, men allikevel nært sivilisasjonen, vi har nordlyset og midnattsola, men også drittværet, og sist men ikke minst, vi har det nordnorske lynnet.

 

Dette, og mye mer, fortalte en engasjert daglig leder, Hans Olav Eriksen, som fikk en eske med havets delikatesser fra Reinøy Sjømat av næringskonsulent Laila B. Johansen, og applaus fra publikum, som takk for et utmerket foredrag.

 

Neste foredragsholder var Malin Arntsen fra Klokkergården Gjestegård og Marina på Rødøy i Nordland. Hun var minst like engasjert som sin forgjenger, og kunne fortelle en ganske fantastisk historie om en falleferdig rønne som, ved hjelp av et ukuelig mot, er blitt til en glitrende reiselivsbedrift.

 Malin og Laila

Vi hadde planer om å gjøre fyldige notater fra foredraget for å gjengi på hjemmesiden, men ble fort klar over at denne stunden bare måtte nytes, og pennen legges til side. Vi anmoder heller om å klikke seg inn på bedriftens hjemmeside og lese historien der. For en sprell levende foredragsholder var like mye skuespiller og artist, og kunne fortelle om sin hjelpepleierbakgrunn, og dysleksi, og en vanvittig tanke om å skape en rønne om til en bedrift. Om hennes kamp mot byråkratiet, og hennes ”kvinnelige list” for å få overtalt de samme byråkratene, og dermed skaffe nødvendig kapital til Klokkergården. Hun fortalte om viktigheten av å inkludere hele nærmiljøet i både planer og oppbygging, og om hvordan det hele utviklet seg sakte men sikkert til den mønsterbedriften den er i dag.  

Malin Arntsen tok oss med på el lite eventyr, hvor hun stiller spørsmålet ”Løvetann, ugress eller?”. For hun, for sin del, elsker løvetann, og har denne utskjelte planten i blomsterpotte inne i stua.  

Etter applaus, og gave, ble det satt av litt tid til en kjapp idémyldring, hvor de fremmøtte ble anmodet om å skrive ned gode idéer på gullapper, som skal sammenfattes og legges ut på nettet. Vi skal forsøke å få tilgang til dette, etter hvert, og legge det ut på kommunens hjemmeside.

Tips en venn  Skriv ut