Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Reguleringsplanen ugyldig?

Advokaten til Reinøy reinbeitedistrikt har sendt et brev til kommunal- og moderniseringsdepartementet der han tilbakeviser Statens vegvesen sine vurderinger om at reindriftas innsigelse må avvises.
Han hevder at det ikke er noen tvil om at det må lages en konsekvensutredning og at feilene som er gjort så langt i denne saken "medfører at vedtaket om reguleringsplan er ugyldig".

Han hevder at reindriftas muligheter til innsigelse gjentatte ganger er avvist av Statens vegvesen og at de utredningene som er gjort langt fra tilfredsstiller kravene til en konsekvensutredning, og i tillegg at de kom for sent.
Konsekvensene av en utbygging av veien mellom tunnellåpninga og fergeleiet blir beskrevet som dramatiske.
Sitat: "Reinøy reinbeitedistrikt anser det som sannsynlig at vegutbyggingen vil medføre at det ikke lenger kan drives lønnsom reindrift på Reinøya."
Reindrifta har som avbøtende tiltak foreslått at det etableres avlastingsbeiter på Nord-Kvaløya. Dette har ikke latt seg gjøre så langt.
Et annet forslag er at det etableres et slakteri- og videreforedlingsanlegg på Reinøya, for på den måten forbedre lønnsomheta for reindrifta.
Kostnadene til et slikt anlegg er beregna til ca 5 millioner og det er dette Statens vegvesen har avvist.    

Les hele brevet her.                                     

Tips en venn  Skriv ut