Queens til Arkhangelsk

I dag reiser fire glade jenter i Queens til et pomoreventyr i Arkhangelsk.  

Queens, med Ingebjørg Olaussen, Tonje Eilertsen, Sofie eilertsen og Tanita Eilertsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Queens representerer UKM Karlsøy og UKM Arctic, og skal sammen med Trondarnes Folkehøgskole i Harstad og Arkhangelsk Regional Culture College lage en norsk-russisk samproduksjon med ungdomsutøvere innen visuell kunst, teater og dans. Produksjonen skal baseres på eventyr fra "Pomoreventyr" og ende opp med framvisninger ved 70. års jubileet til Arkhangelsk College 20. - 22. mai 2016.­­

Barentssekretariatet støtter prosjektet med 330 000 kroner.

Queens skal bl.a. fremføre «Bær me over» av Publiners, hvor de stiller opp i bunad og festdrakt og synger siste refrenget på russisk.

I dag er det reisedag, og i morgen tidlig starter prøvene, som varer hele dagen og ender opp med konsert om kvelden. Lørdag legges det opp til et lettere program med omvisning rundt om i pomorbyen Arkhangelsk, før hjemreisen starter i løpet av søndagen.

Queens består av fire søskenbarn i den svært så musikalske Eilertsenfamilien på Hansnes, Tanita, Tonje, Sofie og Ingebjørg (Olaussen). Disse fire har stilt opp for UKM Karlsøy over flere år med høyt nivå på innslagene, og har representert vår kommune i UKM Fylkesmønstringen flere ganger. I 2015 gikk gruppa videre til UKM Landsmønstringen og fikk være med på en opplevelsesrik helg i Trondheim. Nå tar gruppa nok et steg i sin musikalske karriere ved å spille til konsert i Arkhangelsk.  

Som reiseleder stiller Bård Eilertsen, fra UKM Karlsøy, og turist med på turen er Inger Pettersen.  

Vi ønsker Queens, med følge, lykke til på turen til våret store naboland i øst.

Tips en venn Skriv ut