Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nettverk fjord- og kystkommuner

Kommunenes del av vederlaget for de grønne konsesjonene

Nærings- og fiskeridepartementet har sendt ut et avklarende brev om kommunenes del av vederlaget for de grønne konsesjonene.

NFKK

Brevet fra Nærings- og fiskeridepartementet

Daglig leder i Nettverk fjord- og kystkommuner, Pia Farstad von Hall, har laget en kortversjon og kommentar:

«Dette betyr at alle inntektene fra tildelingsrunden, både fra fastpris og lukket budrunde, blir summert. Dersom alle tillatelsene blir tildelt vil det totale vederlaget fra tildelingsrunden bli ca 1,204 milliarder kroner. Kommunene der tillatelsene etableres får 40 pst. av det totale vederlaget, om lag 481 millioner kroner, fordelt med likt beløp per tillatelse (ca 10,75 millioner kroner). Det innebærer at dersom en tillatelse kun etableres i én enkelt kommune, vil denne kommunen få ca 10,75 millioner kroner, og det uavhengig av hvor mye som er betalt for den aktuelle tillatelsen

Blir tillatelsen etablert i mer en én kommune, blir vederlaget fordelt likt mellom de aktuelle kommunene. Det betyr at dersom en tillatelse etableres i for eksempel tre kommuner, får hver av disse kommunene ca 3,6 millioner kroner (10,75 mill kr. / 3 kommuner). Hvor mange lokaliteter tillatelsen knyttes til i hver kommune er uten betydning. Lokaliteter som er tilknyttet tillatelsen per 1. november 2014, blir lagt til grunn for å bestemme kommunetilhørighet.» Det er ikke satt opp en spesifikk tidsplan for tildelingen av midlene til kommunene, men tildelingen ligger inne på årets statsbudsjett.

NFKK er veldig fornøyd med at 481 millioner kroner går til kommunene og ser på dette er et resultat av NFKK sitt arbeid. Så jobber vi videre med å finne en varig løsning for kommunene som gir årlige inntekter.


NFKK

Fiskeridirektoratet

Tips en venn  Skriv ut