Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Mye nedbør varsles

Fylkesmannen melder: Vest for et lavtrykk over Øst-Finnmark venter vi lokalt mye nedbør. Nedbøren vil komme som regn i lavlandet, og som snø over 200-500 m. Så store nedbørmengder kommer anslagsvis bare hvert 5. til 10. år.

I Troms aust for Lyngsalpan og Kyst- og fjordstrøkene i Finnmark ventes det mye nedbør i kyst- og fjordstrøkene mellom Lyngsalpan og Tanafjorden, med nedbørsmengder lokalt på 40-70 mm på 24 timer.

Vest for et lavtrykk over Øst-Finnmark venter vi lokalt mye nedbør. Nedbøren vil komme som regn i lavlandet, og som snø over 200-500 m. Så store nedbørmengder kommer anslagsvis bare hvert 5. til 10. år. Følg med på NVE"s farevarsler på varsom.no.

NB! Værsituasjonen er nå under ØKT overvåkning og publikum må sjekke TV/radio/internet for oppfølgende meldinger.Ovenfor angitte områder og værforhold må foreløpig vurderes som anslag på potensial, IKKE et detaljert ekstremvarsel.Dersom data tilsier at denne situasjonen bør nedgraderes, vil det bli meldt at økt overvåkning avsluttes.Dersom data tilsier at denne situasjonen bør oppgraderes, vil det bli sendt ut ekstremvarsel i henhold til gjeldende kriterier.
 
For mer informasjon om ekstremvær: http://www.met.no/Meteorologi/A_varsle_varet/Varsling_av_farlig_var/

Tips en venn  Skriv ut