Kommunsestyre
Nyvalgt kommunestyre høsten 2007.

Av 17 representanter har 11 overlevd valget og sitter i fire nye år. Av de 6 øvrige har minst 4 av disse sittet i politiske utvalg den perioden vi nå legger bak oss.

Spenningen på onsdagens møte dreier seg først og fremst om valg av ordfører. Arbeiderpartiet gjorde et svært godt valg med Laila B. Johansen som ordførerkandidat, og styrket kommunestyregruppa med en representant, fra 5 til 6, men partiet fikk ikke flertall, og da må det forhandles. Det har partiene gjort i ukene etter 12. september og fire partier har dannet et samarbeid. Under onsdagens møte, og hvis samarbeidet holder seg, vil FrP, Kp, Sp og Felleslista stemme for tidligere ordfører Hanny Ditlefsen (RRR) (1999 - 2003) som ordfører, og Frank Harry Pettersen (FrP) som varaordfører. Det er nåværende ordfører Bent Gabrielsen som åpner og leder møter frem til at ny ordfører er valgt, og etter at ordførerklubba er overlevert, vil den nye ordføreren for Karlsøy kommune overta ledelsen av møtet.

Etter dette skal det velges representanter til en rekke råd og utvalg, og da først og fremst de kjente hovedutvalgene for helse, teknisk og skole. Så skal det velges vilt- og innlandsfiskenemnd, klagenemnd, administrasjonsutvalg, likestillingsutvalg, kontrollutvalg, kommunikasjonsutvalg. Det skal velges særskilt utvalg for jordskiftesaker, overformynderi, forliksråd, kommunalt råd for funksjonshemmede, skatteutvalg, og noen mindre utvalg i tillegg til dette. Den totale oversikten finnes i sakslisten her.