Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kommunereformprosessen starta i september i fjor, da kommunene fikk beskjed om å utrede eventuelle sammenslåinger med andre. Regjeringen vil at kommunene skal ha minst 15.000 innbyggere etter reformen. Bare 77 av 428 kommuner er så store i dag.
Utredningsarbeidet er godt i gang og det brukes mye tid og ressurser på dette.
Det er fylkesmennene som koordinerer dette arbeidet og status er at dette er en prossess som tar tid.

Kommunereformen har to løp. For kommuner som gjør sine vedtak om sammenslåing i løpet av høsten 2015, kan det skje allerede fra våren 2016.
Det andre løpet, hvor de fleste kommuner - etter alt og dømme også Karlsøy -vil havne, krever vedtak fra kommunene innen 1. juli neste år.
Etter valget til høsten vil de nye politikerne i Karlsøy ha et drøyt halvår på å bestemme seg om framtida for Karlsøy kommune.

Fylkesmannens informasjonsside om kommunereformen inneholder mye interessant stoff.

jhs-Hansnes-sentrum-flybilde270904

Ofte stilte spørsmål om kommunereformen

Her finner du svar på en rekke spørsmål om kommunereformen i Karlsøy kommune, spesielt knyttet til en eventuell sammenslåing med kommunene Balsfjord, Storfjord, Lyngen og Tromsø.

Presentasjon

Storkommunealternativet

Rapport om storkommunealternativet ble lagt fram på et felles møte for Karlsøy, Balsfjord, Storfjord, Lyngen og Tromsø i dag.

Storkommune

Storkommune-utredningen

En større utredning om konsekvensene av en sammenslåing av Tromsø og kommunene rundt legges fram på Rådhuset i Tromsø i morgen onsdag 12. august fra kl 10.00 til 12.00.

Fylkesmannen

Konferanse om kommunereformen

Fylkesmannen arrangerte i forrige uke en dagskonferanse for ordførere og rådmenn, hvor temaet var kommunereformen.