Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Karlsøy kulturskole

Søknad om elevplass

Alle kan søke om plass i kulturskolen, men barn og ungdom vil bli prioritert. Søknadsfrist 1. august 2015.

Kulturskole%5B1%5D

1. Karlsøy kulturskole

Opplæringsloven fastslår at alle kommuner skal ha et kulturskoletilbud. I Karlsøy kulturskole ønsker vi å gi et allsidig tilbud som favner flest mulig innenfor musikk, teater og visuell kunst. Også kortere kurs innenfor andre sjangre kan bli aktuelt dette året. Egne skjema og info kommer om dette. Kulturskolen gir for det meste undervisning i skoletida og i SFO-tida i samråd med foreldre og lærere etter en rulleringsplan. Dette har fungert bra i mange år og har resultert i et nært samarbeide med skolene.

2. Søknad om elevplass

Alle kan søke om plass i kulturskolen, men barn og ungdom vil bli prioritert. Dersom eleven hadde plass i kulturskolen forrige skoleår må eleven likevel søke opptak ved kulturskolen. Fjorårets elever vil bli prioritert dersom deres fag er blant årets tilbud.

Elever blir tatt opp i kulturskolen for ett år av gangen. Elevavgifta blir sendt ut to ganger i skoleåret. Utmelding fra skole skal skje skriftlig og direkte til rektor.

3. Presentasjon av årets tilbud

Vi tilbyr undervisning i en rekke fag, på mange nivåer - fra nybegynner og til forberedelse av opptaksprøven på musikklinja.

Tilbud

Informasjon

Alderstrinn

Babysang

Tilbud til de aller minste barna. Kurs på 8 uker hvor både barn og foreldre er med.

Opptil 2 år.

Kulturlek

Tilbud til barn under skolealder. Her bruker vi musikk, dans og dramalek. Kurs på 8 uker hvor både barn og foreldre er med.

2-5 år

Teater

Undervisning i gruppe på maks 15. Det vil jobbes mot en forestilling hvor alle får være med på scenen i egne roller og kostymer. Lærer setter opp kjøreplan i samråd med foreldre. Oppstart i september.

 

Fra 1.-4.klasse

Teater

Undervisning i gruppe på maks 15. Det vil jobbes mot en forestilling hvor alle får være med på scenen i egne roller og kostymer. Lærer setter opp kjøreplan i samråd med foreldre. Oppstart i oktober.

Fra 8.-10.klasse

Piano

Undervisning i enetimer med noe samspill med andre elever. Klassisk og besifring til egen/andres sang. Må ha eget instrument hjemme.

Fra 3.klasse

Blokkfløyte

Undervisning i grupper eller enetimer. Må ha eget instrument hjemme.

Fra 3.klasse

Korps

I samarbeid med tilgjengelige instruktører fra Ringvassøy musikkorps kan vi tilby undervisning i korpsinstrumenter. Enetimer med noe samspill med andre elever. Elevene kan leie instrument.

Fra 3.klasse

Gitar

Undervisning i grupper eller enetimer. Må ha eget instrument.

Fra 4.klasse

Vokalensemble

Undervisning på ettermiddag i gruppe på minimum 5. Flerstemt sang hvor elevene selv i stor grad legger opp repertoarliste. Lærer setter opp plan i samråd med foreldre. Oppstart i januar.

 

Fra 5.klasse

Akrylmaling

Undervisning i grupper på maks 8. Elevene kan bruke eget utstyr, men får også tilbud om kjøp av materialpakke. Et tilbud som også passer voksne.

Fra 8.klasse

Akvarellmaling

Undervisning i grupper på maks 8. Elevene kan bruke eget utstyr, men får også tilbud om kjøp av materialpakke. Et tilbud som også passer voksne.

Fra 8.klasse

4. Priser Karlsøy kulturskole

Barn enetime: kr. 700,- pr. Halvår.

Voksne enetimer: kr. 1000,- pr. halvår.

Band og vokalensemble: 400,- pr. Halvår            

Teater og revy: kr. 800,- pr halvår

Korpsinstrumenter kr. 300,- pr halvår        

Instrumentleie: kr 250,- pr halvår    

Barn visuell kunst (inkl matreiell) kr 750,- pr kurs  

Voksne visuell kunst (inkl matriell) kr 1000,- pr kurs

8 ukers kurs, barn: kr. 300,-

12 ukers kurs, barn: kr 400,-

Salg av tjenester til lag og foreninger: kr 180,- pr time

Det kan søkes om friplass i forhold til økonomiske, sosiale eller kulturelle grunner.

Søsken- og flerfagsmoderasjon. (50% for søsken, og 25 % for 2. fag)

Det gis ikke moderasjon på korttidskurs og korpsinstrument.

5. Generell info

Gjelder alle fag/kurs:

Det tas forbehold om oppstart av fag/kurs avhengig av søkermasse og lærerressurser. Tilbudene kan endre lokalitet dersom det er hensiktsmessig. Det er mulighet for oppstart av supplerende kurs til årets tilbud i løpet av skoleåret. Informasjon om disse vil bli gitt fortløpende.

Du kan søke plass i kulturskolen elektronisk.

Merk: Alle skal krysse av for innmelding, selv om du har hatt plass inneværende skoleår. I denne søknaden er det ett førstevalg og ett andrevalg. Dersom du har flere ønsker, eller vil ta to eller flere fag samtidig, presiser dette i feltet under. Der man kan fylle inn andre opplysninger.

Husk søknadsfrist 1. august 2015.

All informasjon som fremkommer i denne papirutgaven legges i tillegg ut på kommunens hjemmeside og på info-siden til Karlsøy kulturskole på facebook.

Har du noen spørsmål i forhold til søknad eller tilbud kan du sende en mail: kulturskolen@karlsoy.kommune.no eller ringe 90297388 (kulturskoletelefonen)

 

Tips en venn  Skriv ut