Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Innsamlingsaksjonen 2014

Stort arrangement i Vannvåg

I forbindelse med Innsamlingsaksjonen 2014 holdt Vannvåg skole et stort arrangement på ungdomshuset sist torsdag.

Innsamling Vannvåg 2
Flott plakat med flott tegning.

Vi har fått tekst og bilder fra rektor ved Vannvåg skole, Reinunn knutson Dahl.

Det kom mange til oss, både søsken, foreldre, besteforeldre og naboer. Hele uken har elevene fra 1.til 10. kl. jobbet med temaet "Vann forandrer alt". Vi vet at det er over en milliard mennesker i verden som ikke har tilgang på rent vann, eller de må gå veldig langt for å hente vann til daglig bruk. Målet til Kirkens Nødhjelp er at pengene fra årets aksjon skal gå til blant annet flere brønner som gir rent vann i nærheten av der folk bor. Denne problematikken har våre elever jobbet med hele denne uken, men med forskjellige oppgaver.

1-3 trinn har denne uken skrevet dikt, laget invitasjoner til kvelden og laget de flotte tegningene som er brukt på plakatene som ble hengt opp. På selve kvelden hadde de også en ønskebrønn og de underholdt med sang.  

Elevene på 5-7 trinn har arbeidet med forskjellige land som er berørt av mangelen på vann. De hadde funnet mye ut om hva som skjer i disse landene når de ikke har tilgang på rent vann og hvorfor de ikke har tilgang på rent vann.  Dette ble presentert for alle gjestene våre med en god powerpoint. I tillegg hadde de alt ansvaret for kafe- og loddsalg.  

Elevene i 8-10 trinn har jobbet i grupper og de jobbet med hvordan flom, naturkatastrofer og krig ødelegger muligheter for tilgangen på rent vann. Elevene så også på hvordan dårlig hygiene på grunn av vannmangel igjen gir sykdommer i befolkningen. Resultatet av gruppearbeidet ble gode powerpoint presentasjoner. Gruppene på ungdomstrinnet hadde også ansvaret for spennende vannaktiviteter som alle kunne delta på. Det var både vannbæring på hodet, holde vannbøtter lengst, drikke vann fortest og skyte på vannballonger.

Det ble en veldig flott, artig og lærerik kveld for alle som kom. Elevene klarte å samle inn hele 6650 kr denne kvelden, som går til TV-aksjonen 2014.

 

Vi kan tilføye at Karlsøyværingene samlet inn kr 49,52 pr hode, og havnet på 11. plass blant 24 kommuner i Troms, og 243. plass blant landets 428 kommuner.

Resultatet fra de forskjellige kretsene ser slik ut:

- Vannareid 8 961,50

- Vannvåg 13 883,-

- Karlsøya 1 538,-

- Stakkvik 12 266,-

- Hansnes 13 057,-

- Grunnfjord 2 525,-

- Dåfjord 5 968,50

- Skogsfjord og Skogsfjordvatn 4001,-

- Gamnes 7 150,-

- Utplasserte bøsser 3 012,-

Totalt ble det samlet inn kr 72 362,-

Aksjonskomiteen vil takke rodeledere og bøssebærere for godt utført oppdrag.

 

 

Tips en venn  Skriv ut