Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Friluftsskole 2016

Karlsøy kommunes aller første gjennomføring av Friluftsskolen er nå vel overstått! Vi har hatt 15 fantastiske barn på tre ulike steder i kommunen. De har lært om allemannsretten, satt opp leirplass, kart/kompass og turplanlegging. 

01. Start, Maja.jpg

Avbildet: Glen Emil Jensen, Edvard Nikolai Olaussen, Oscar Gabriel Evanger, Ole Aleksander Jensen, Christina Solhaug Joakimsen, Johannes William Midtgård, Niklas Sørensen, Hanna Bærø, Annie Hanssen, Joakim B. Aa. Olsen, Lukas Fjellstad Jensen, Jack Emblow, Isak Bærø, Lea Jensen, Odin Bærø, Katie Emblow, Lina Hanssen, Annie Fjellstad Jenssen, Irmelin Haug Halvorsen

Friluftsskolen kunne ikke vært gjennomført uten de mange voksne som har bidratt: Annie Fjellstad Jenssen, Odin Bærø, Glen Emil Jensen, John-Wiggo Olaussen, Mona Pedersen, Lise Haug Halvorsen, Trine Korneliussen. I tillegg fikk vi også besøk av Maja Sjöskog Kvalvik fra Ishavskysten friluftsråd, som var med oss å mandagen.

Deltakeravgiften ble sponset av Torsvåbruket AS, og vi fikk sponset mat av Vang gård, Bull gård og Lerøy Aurora.

Mandag
Den første dagen startet ved Elvekroken langs Skogsfjordelva. Vi hadde ruskevær frem mot middag, men det stoppet ikke ungene ifra å leke og ha det gøy. Vi startet med å sette opp leirplassen, og endte opp med tre lavvoer og to telt. Deretter fortalte Maja oss om allemannsretten, og tok oss med på en liten strandtur ned mot elvemunningen. Her kikke vi etter spiselige vekster, og fant endel gressløk vi kunne bruke senere! Så ble det plutselig tid for lunsj, og ungene var med på å dele opp grønnsaker og kjepølser fra Vang gård slik at vi kunne lage grillspyd! Dette var en kjempesuksess og hver eneste rubbel og bit ble oppspist! Melonskalkene kom til og med til nytte, da vi kastet dem ut i elva for å se hvor strømmen gikk. Dette var nyttig for badinga vi gjorde etter lunsj, slik at vi visste hvor vi skulle hoppe utti for å drive inn mot land igjen.

Etter lunsj kom våtdraktene frem. Glen Emil ledet an i sin tørrdrakt. Dette brukte vi noen timer på, da alle hadde det kjempemorsomt! De fleste brukte en trestamme som hang utover kanten til å hoppe rett utti, andre gikk heller rolig utti. Det morsomste var derimot å starte litt lenger opp, og bare la seg rive med av strømmen nedover elva! Alle kom opp med jevne mellomrom for å varme seg opp ved bålet, men hoppet straks i elva igjen kort etter.

Selv om vi hadde spist oss stappmette på lunsj, gjorde svømmingen oss sultne ganske raskt. Nå lagde ungene gryterett fra bunnen av - med tomatbokser, gulrot, pastinakk, løk, selleri, fløte og kjøttdeig fra Bull gård. Mona hadde sneket med seg noen oreokjeks, som ble delt velvillig. I tillegg hadde vi også tatt med oss popcorn, som ble poppet i den medbrakte popcorngryta! Til stor begeistring for alle og enhver. Kl. 22 var det noenlunde stille og voksne som barn var rimelig trøtte og slitne etter en lang dag.

02. Leiren satt opp, Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

03. Maja forteller, Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

04. Maja forteller, Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

05. Maja forteller, Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

07. Stranpromenade, Maja.jpg

Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

08. Vi lager mat, Maja.jpg

Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

09. Grillspyd, Maja.jpg

Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

10. Bading, Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

11. Oreo, christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

12. Popcorn, CHristina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

 

Tirsdag
Tirsdag våknet vi til strålende sol kl 06.30. Alle klarte å komme seg opp ganske raskt, og vi fikk en fin start med god frokost. Deretter startet nedpakkingen av telt og lavvo. Vi klarte alt dette med glans, og hadde 15 minutter å bade oss i sola før bussen kom for å hente oss. Neste aktivitet er innføring av kart og kompass med John-Wiggo. Vi hadde først en runde samlet, der vi lærte å bruke kompasset og peke ut en kurs. Dette ble en lang og hard økt, og gleden var derfor veldig stor når de ble møtt med ferdigkuttet lunsjmat til laksepakker. Særlig stas var det med vannmelon! Man skulle nesten tro at det stod om liv og død, for å få seg et stykke - til tross for at vi hadde med oss to store meloner!

Etter lunsj delte vi oss opp i mindre grupper. Nå skulle vi ut og lete etter orienteringspostene på egenhånd, som var plassert i området rundt lavvoen bak skolen. Alle klarte å finne fram til flere poster, og var godt fornøyde med innsatsen! På slutten av dagen gikk vi igjennom morgendagen, og hva vi burde ha med oss av utstyr.

01. Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

02. Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

03. Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

04. Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

05. John Wiggo.jpg

Foto: John-Wiggo Olaussen

 

Onsdag
Onsdag var det tid for en litt lengre tur, med fisking. Destinasjonen var Glimvannet. Dagen startet med noe ruskevær, og eskalerte raskt. Så snart vi kom oss opp til Glimvannet kom fiskestengene frem, og det ble fisket både stein, votter og andre unger! Vi gikk oss en tur helt inn mot elva som renner ned fra Skallvannet. Her var det relativt lunt, men vi fant raskt ut at været var alt for ille. Det pøste ned med regn, og vinden kom rett inn mot Glimvannet. Vi kom oss derfor ned til veien, tok bussen tilbake til Hansnes og fikk være i gymsalen noen timer. Her spilte vi stikkball og kanonball, pluss at vi modifiserte ute-quizen 50-leken og fullførte den inne. Når vi hadde gjort det fikk vi i oss kakao og is på Direktøren Bistro før vi avsluttet dagen og Friluftsskolen. Den generelle stemninga var at friluftskkolen har vært kjempegøy, og flere vil være med til neste år!

01. Opp til Glimvannet, Lise.jpg

Foto: Lise Haug Halvorsen

02. Fikse ved Glimvannet, Lise.jpg

Foto: Lise Haug Halvorsen

03. Vått, vått, vått, Trine.jpg

Foto: Trine Korneliussen

04. Gymsalen, Lise.jpg

Foto: Lise Haug Halvorsen

05. leking, Lise.jpg

Foto: Lise Haug Halvorsen

06. Leking, Lise.jpg

Foto: Lise Haug Halvorsen

07. Leking, Lise.jpg

Foto: Lise Haug Halvorsen

08. Leking, Lise.jpg

Foto: Lise Haug Halvorsen

09. Direktøren, Annie.jpg

Foto: Annie Fjellstad Jenssen

10. Avslutning, Direktøren, Christina.jpg

Foto: Christina Solhaug Joakimsen

Tips en venn  Skriv ut