Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Første anbudsutlysning for Langsundforbindelsen!

Fylkesråd for Samferdsel og miljø Ivar B Prestbakmo (Sp) legger fram sak for fylkesrådet i august, for godkjenning av anbudsgrunnlag og utlysning av første anbud på Langsundforbindelsen i Karlsøy kommune.

Første vedtaksmøte i fylkesrådet er 25. august. Deretter vil Statens vegvesen kunne foreta de nødvendige grep for å lyse ut første anbud, sier fylkesråden.

Prosjektet fv 863 Langsundforbindelsen har vært planlagt over lang tid, og har vært gjenstand for politisk behandling i flere omganger. I fylkestinget i mars 2014 ble finansieringsplan for prosjektet endelig vedtatt. I fylkestinget i mars i år ble fylkesrådet gitt fullmakt til å lyse ut anbud på første entreprise for Langsundforbindelsen før Stortinget har behandlet bompengeproposisjonen. Dette under forutsetning av at Kommuneproposisjonen ga nødvendige avklaringer med hensyn til fergeavløsningsmidler.

I april i år opphevet Fylkesmannen sitt tidligere vedtak av 5. april 2011, som stadfestet reguleringsplanen, som så ble oversendt Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) som en innsigelsessak, forteller fylkesråd Prestbakmo.

I brev av 17. juni 2015 avviser KMD innsigelsen fra Områdestyret for reindrift, og godkjenner reguleringsplan for fylkesveg 863 Langsundforbindelsen Det formelle plangrunnlaget (reguleringsplan) for prosjektet er avklart og godkjent.

Kommuneproposisjonen  ga avklaringer angående fergeavløsningsmidlene, og fylkeskommunens del av finansieringen er dermed i utgangspunktet avklart. Dette selv om det hersker noe usikkerhet i fht eksakt beløp, da beregningsmodellen for fergeavløsningsmidler på fylkesvei blir noe annerledes. Perioden midlene kan beregnes ut ifra utvides også til 40 år, mot 30 i finansieringsgrunnlaget.

Bompengeproposisjonen er enda ikke lagt fram for og behandlet av Stortinget. Det mangler dermed formelt vedtak på bompengefinansieringen. Bompengebidraget utgjør 99 mill. kr av en totalkostnad på 698 mill.kr (2014kr) Fergeavløsningsmidlene utgjør 205 mill. Kr (2014-kr)

Statens vegvesen har gjort klart det meste av grunnlagsmaterialet for første anbudsutlysing, men trenger litt tid til de siste justeringene og til å mobilisere byggherreorganisasjonen, sier Prestbakmo til slutt.

Forslag til kontraktstrategi, byggherreoverslag og selve tilbudsdokumentet er gjort klart og vil bli oversendt fylkeskommunen for behandling i august.

Kontaktperson: Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo (Sp) – Mob 901 02 556

Tips en venn  Skriv ut