Flott markering av friluftslivets år.

Kommunen markerte åpningen med vardebrenning ovenfor Kardemomme, og hadde man sett det fra lufta ville man ha sett at landets nordligste og landets sørligste friluftsråd var forent med brennende varder.  Karlsøy kommune er den nordligste friluftsrådkommunen, og Lindesnes den sørligste.
(Takk til Aina Isaksen som har tatt bildene - spesielt imponert over vaffelvarianten friluftsfolket byr på!)

Mona Pedersen som er styreleder i Friluftsrådet har sendt en engasjert rapport!

Det knitra fint i snyen under skoan på tur opp til lavvoen på Hansneshaugen i kveld. 
Langs løypa blafra det lyst og fint i tente fakler, til tross for den lille kulingen som værgudene sendte.
 
Alt i alt hadde 25 voksne og barn, samt to hunder, funnet veien til lavvoen for markeringen. det ble servert kaffe, kakao, pølser i lompe og brød, og Kvinneutvalget i Karlsøy jeger- og fiskerforening stekte vafler og serverte.
 
Kommuneadministrasjonen ved Aina Isaksen informerte om hva Friluftlivets år handler om, og hva som skjer i vår kommune. Kommunen er medlem av Ishavskysten friluftsråd, og vi har noen spennende prosjekter på gang i år. 
"Friluftsliv for alle" er ett av prosjektene, hvor mange frivillige lag og foreninger i kommunen lager en aktivitetskalender for barn for perioden mai- september, med unntak av juli. Friluftsaktivitetene skal foregå enkelte lørdager på Vannøya og Ringvassøya i hovedsak, det vil komme mer informasjon om dette senere.
"Ti på hjul" er et annet prosjekt i samarbeid med friluftsrådet og også Tromsø og Balsfjord kommune, hvor det skal jobbes med å tilrettelegge turmuligheter for de som er avhengig av rullestol.
"Læring i friluft" er et annet spennende prosjekt som Hansnes skole har deltatt i siden 2013, og Viktor Strand informerte om hvordan prosjektet og lærernettverket fungerer. Han delte også ut ideheftet "Fysisk aktivitet i undervisningen", som viser 22 ulike metoder på enkle undervisningsopplegg som kan brukes ute i det fri, og som samtidig gir elevene fysisk aktivitet.
Lærerne i nettverket jobber nå med et nytt prosjekt, om marin forsøpling.
 
Kvinneutvalget fortalte om turstiprosjektet  de har i samarbeid med U.L Start i Grunnfjord, hvor turløyper mellom Hansnes og Grunnfjord skal ryddes, kloppes, merkes og skiltes. Dette skal gjøres i løpet av 2015.
 
Det er mye spennende som skjer på friluftslivområdet i kommunen, og vi ønsker alle et godt friluftsår.
 
 
Hilsen Mona
IMG_7556
IMG_7554
IMG_7541
IMG_7575
IMG_7563
IMG_7568
IMG_7543